Lucreţiu Octav Fekete a fost arestat pentru 29 de zile de Tribunalul Bihor şi este a doua persoană încarcerată, după referentul notarial Daniel Ciuciu, în cele două dosare care privesc escrocherii imobiliare comise de interlopi ai clanurilor ţigăneşti din Oradea şi soldate cu un prejudiciu total de peste 200.000 de euro. Printre victime se numără şi notarul orădean Gheorghe Igna.

"Cauzele sunt complexe şi se află în ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

Potrivit sursei citate, din cercetările efectuate până acum, Marin Ţiganu a determinat-o pe Victoria Simoca, o femeie cu situaţie materială precară, ca, în schimbul sumei de 100 de euro, să accepte efectuarea unei tranzacţii ilegale în numele ei cu un teren situat în Oradea.

Ulterior, după ce membrii reţelei au obţinut documentele falsificate pe numele ei, aceasta a fost trimisă la notarul Gheorghe Igna, căruia i-a oferit un teren în cartierul Nufărul. "Preţul terenului a fost stabilit la suma de 50.000 euro, iar tranzacţia s-a perfectat fără ca partea vătămată să-şi dea seama că a fost înşelat", a mai spus Moţiu.

Conform procurorului, ancheta în caz nu este încă finalizată. Din cercetările efectuate până acum, din gruparea infracţională făceau parte peste 10 persoane, toate din municipiul Oradea, cu vârste cuprinse între 26 şi 46 de ani. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au luat măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile identificate ca aparţinând unor membri ai grupării.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea între 10 şi 20 ani.

Citiţi cum funcţiona reţeaua escrocilor imobiliari în articolul "Funcţionari în slujba ţiganilor"