Clubul Sportiv UAMT Univ. Agora Oradea, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, organizează în acest sfârşit de săptămână, în perioada 23-25 septembrie, întrecerile unei noi ediţii a Memorialului Pavel Vancea la karate tradiţional.

Competiţia, care se confundă, de fapt cu Campionatul Naţional, purtând chiar denumirea de Campionatul Naţional - Memorialul Pavel Vancea, este programată în sala de jocuri a Universităţii şi este rezervată cadeţilor, juniorilor, tineretului şi seniorilor. Cu alte cuvinte, vor participa sportivi de la 14 ani în sus.

Sunt aşteptaţi aproximativ 180 de concurenţi de la cluburi din întreaga ţară, care se vor bate pentru titlurile de campioni, dar şi pentru selecţia în lotul naţional, care urmează să participe la Campionatul European din Polonia, de la Cracovia, din perioada 13-14 octombrie. Astfel, primii doi sportivi din probele individuale şi cei de pe primul loc la probele de echipe vor fi selectaţi în lotul naţional.

La această competiţie, Oradea va avea reprezentanţi de la trei cluburi, CS UAMT Univ. Agora, clubul organizator, Fudoshin şi CS Dragonul.

Vineri, în prima zi, sunt programate antrenamentele şi un stagiu tehnic susţinut de antrenorul lotului naţional, Roxana Cruher – 7 Dan, cu începere de la ora 17:30.

Sâmbătă, întrecerile propriu-zise vor debuta de la ora 10, cum şi în ultima zi, duminică, întrecerile vor continua de la aceeaşi oră, 10.