A patra ediție a Festivalului Filmului pe Frontieră, o inițiativă a regizorului salontan Marian Crișan, va avea loc în perioada 26-28 august, programând proiecții ale unor producții româești și maghiare, printre care „R.M.N.”, cel mai nou film al regizorului Cristian Mungiu, care a avut premiera internaţională la Festivalul de Film de la Cannes.

„La fel ca în anii precedenți, la final de august, proiecțiile de film pe marele ecran revin la Salonta. Ediția din acest an programează 4 titluri de film maghiar și românesc, pelicule care au avut premiera în cadrul unor mari festivaluri internaționale. Publicul local este invitat din nou să experimenteze vizionarea filmelor pe ecran mare într-o epocă în care acestea sunt văzute mai degrabă pe televizor, tabletă sau chiar telefon”, au transmis organizatorii. 

Pe lângă „R.M.N.”, publicul va mai putea viziona filmul „Fiul lui Saul”, în regia lui Lazlo Nemes, câștigător al premiului OSCAR pentru film străin în anul 2016, precum și „#DOGPOOPGIRL”, filmul de debut al regizorului Andrei Huțuleac, care a câștigat Marele Premiu la Festivalul de la Moscova în 2021. Andrei Huțuleac va veni la Salonta în cadrul FFF pentru a vorbi despre această peliculă și a răspunde întrebărilor din partea cinefililor.

De asemenea, regizoarea Agnes Kocsis va ajunge la Salonta pentru proiecția filmului „Eden”, peliculă ce s-a lansat Ia Festivalul de la Rotterdam.

„Filmat la Salonta în 2021, și câștigător al Mențiunii Speciale pentru scurtmetraj românesc, la TIFF, MOȘTENIREA în regia lui Marian Fărcuț va avea o proiecție specială în cadrul festivalului, în prezența actorilor și a echipei de filmare”, au mai anunțat organizatorii. 

Toate proiecțiile vor avea loc în aer liber în Parcul Central din Salonta, cu intrare gratuită. FFF este un eveniment organizat de către Primăria Municipiului Salonta și Rova Film.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!