Clubul Sportiv Municipal Oradea organizează în perioada 24-27 iunie un nou turneu naţional de tenis. De această dată este vorba despre Memorialul Nagy Bálint, competiţie care se va desfăşura pe terenurile de zgură din complexul sportiv al Arenei "Antonio Alexe".

Turneul va avea loc în memoria regretatului jucător şi antrenor emerit tenis orădean Nagy Bálint. Acesta a trăit în perioada 1922-2009, iar ca jucător a fost de 18 ori campion al judeţului Bihor.

Nagy Bálint a construit şi a contribuit, de-a lungul timpului, la înfiinţarea unui mare număr de terenuri de tenis, terenuri care există şi acum în Oradea, la bazele Sănătatea, Ten Mar şi "Antonio Alexe".

În activitatea de antrenor, începută în anul 1950, Nagy Bálint a contribuit la formarea unor generaţii întregi de jucători, printre care nu mai puţin de 17 campioni naţionali, ca Dibár Judith-Gohn, Révesz László, Radu Ocneanu şi Elena Jecu. A fost declarat antrenor emerit în anul 1993.

Ediţia din acest an a Memorialul Nagy Bálint va reuni tenismeni la categoriile de vârstă de 12, 14, 16 şi 18 ani, masculin şi feminin.

La categoriile de 14, 16 şi 18 ani, turneul este cotat cu categoria I, iar la 12 ani are categoria a II-a.

Vor participa tenismeni din mai multe oraşe ale ţării, iar judeţul Bihor va fi reprezentat de sportivi de la cluburile CS Municipal, Sănătatea, Voinţa (toate din Oradea), Beiuş şi Salonta.

Directorul competiţiei este directorul sportiv de la CSM, Nicuşor Vaşadi, iar arbitrul principal, sătmăreanul Benedek Elek.