Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea va găzdui, în perioada 22-24 martie, o nouă ediţie a Mineral Expo, care va prezenta mai multe cristale deosebite şi pietre preţioase.

Expoziţia va cuprinde, printre altele, o piatră semipreţioasă rezultată din combinaţia de crisocol şi malahit. Potrivit organizatorilor, această nestemată "vine cu un dublu efect, de protecţie şi vindecare, cu o vibraţie foarte înaltă’’.

"Mineralul de malachit este frecvent întâlnit în nuanţe diferite de verde și a fost utilizat în Egiptul antic şi Grecia antică pentru confecţionarea de amulete şi scarabei aducători de noroc, mineralul măcinat fiind folosit ca material cosmetic pentru colorarea pleoapelor, iar crisocola a fost populară ca piatră semipreţioasă folosită în sculpturi şi cu uz ornamental încă din antichitate", se mai arată în anunţul expoziţiei. 

Totodată, vor fi expuse spre vânzare mai multe pietre semipreţioase şi alte cristale, dar şi bijuterii şi obiecte de decor realizate din cristale.

„Timp de 3 zile, în intervalul orar 10 - 18, vizitatorii pot admira și achiziționa bijuterii din întreaga gamă a pietrelor prețioase și semiprețioase. Safire, rubine, smaralde, cuarțuri, precum și obiecte de decor vor fi expuse și admirate de iubitori ai frumuseților din adâncul Pământului”, au mai transmis organizatorii. 

Accesul la această ediție a Mineral Expo va fi gratuit.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!