Continuă degringolada echipelor bihorene de fotbal din Liga a III-a. Etapa a 14-a, penultima a turului de campionat, desfăşurată vineri, a fost nefastă atât pentru CSC Sânmartin, cât şi pentru Luceafărul Oradea.

Mult timp pe prima poziţie a clasamentului, tânăra echipă a Luceafărului a ajuns acum pe locul 3, după ce a pierdut şi duelul de la Bistriţa, cu formaţia locală Unu FC Gloria.

Deşi şi-a creat mai multe ocazii de a marca, jucătorii pregătiţi de antrenorul Dragoş Militaru au trebuit să se recunoască învinşi, bistriţenii câştigând la limită, cu 1-0, printr-un gol marcat în repriza a doua de Alexandru Georghiţă, în minutul 60. Golul i se poate imputa însă, în egală măsură, şi tânărului portar Răileanu, care nu a reţinut o minge protejată de fundaşul Core, iar mijlocaşul gazdelor a profitat şi a înscris din cinci metri.

În acest joc, antrenorul Dragoş Militaru a trimis în teren pentru Luceafărul, echipa: Răileanu – Fl. Drăgan, Core, D. Pop, Roș, Pașca (min. 89 Gheban), Mintaș (min. 74 P. Peter), M. Maxin (min. 84 Gunie), Manole (min. 59 Mitrică), Paraschiv şi Lăsconi.

Cealaltă formaţie bihoreană din eşalonul al treilea, CSC Sânmartin, a evoluat acasă, la Sântion, dar a pierdut şi ea, fiind întrecută de Minaur Baia Mare, cu scorul de 2-1, maramureşenii trecând astfel peste Luceafărul în clasament.

Jocul a început bine pentru formaţia din Sânmartin, care în minutul 2 a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, pe care a transformat-o Sergiu Pop. Bihorenii au intrat în avantaj la pauză cu 1-0, au condus chiar o mare parte din joc şi în repriza a doua, însă ultimele zece minute le-au fost fatale. În minutul 80, cei de la Minaur a egalat, prin Alexandru Muscă, pentru ca în minutul 86, Valer Giurgiu să de lovitura şi să înscrie pentru oaspeţi, iar Minuar să obţină victoria cu 2-1.

În urma acestei înfrângeri, CSC Sânmartin rămâne cu 19 puncte, dar a căzut pe locul 9 în clasament.


Rezultatele complete ale etapei a 14-a (penultima a turului) din Seria a V-a a Ligii a III-a:

Unirea Dej - Unirea 1924 Alba Iulia 0-0
SCM Zalău - Sănătatea Cluj 2-1
Viitorul Şelimbăr - AFC Odorheiu Secuiesc 4-0
Unu Fotbal Club Gloria - Luceafărul Oradea 1-0
Avântul Reghin - Industria Galda 2-1
CSC Sânmartin - Minaur Baia Mare 1-2
CFR Cluj II - Metalurgistul Cugir 0-2
Sticla Arieşul Turda - Fotbal Comuna Recea 1-1


Clasament Liga III