Premierul României Marcel Ciolacu a făcut o nouă gafă, miercuri, în timpul unui eveniment care a avut loc la Constanţa. Acesta şi-a început discursul, scris deja pe o foaie, cu formularea „onorată instanță”, în loc de „onorată asistență”.

Potrivit Libertatea.ro, şeful Executivului a participat la evenimentul "DP WORLD-20 de ani de eficienţă şi inovaţie în România", organizat de DP World, o companie multinaţională de logistică din Emiratele Arabe Unite care are mai multe locaţii deschise în ţară.

Scopul evenimentului a fost sărbătorirea deschiderii de alte trei noi locații, în portul Constanţa şi în Aiud, investiţiile companiei depășind 130 de milioane de euro.

În acest context, prim-ministrul a fost chemat în faţa invitaţilor să ia cuvântul la microfon.

"Mă numesc Marcel. Excelenţa voastră Sultan Ahmed bin Sulayem, stimate domnule ministru, Excelenţa voastră domnule ambasador Sultan Mohamed Majed Al Ali, doamnelor şi domnilor, onorată instanţă…", a spus prim-ministrul.

Ciolacu s-a corectat rapid: "asistenţă, scuzaţi-mă. Cred că este din ciclul gafelor care se mai fac".

Momentul a fost cu atât mai jenant cu cât discursul era deja pregătit, el citind doar de pe o foaie.

"Sunt convins că noile proiecte vor aduce beneficii de substanţă economiilor noastre şi vor facilita inter-conectivitatea la nivel european şi internaţional", a mai spus Marcel Ciolacu, precizând că "prezenţa DP World în România se suprapune şi interesului de a dezvolta relaţia bilaterală dintre România şi Emiratele Arabe Unite".

Şeful Guvernului nu este la prima gafă de acest gen. Pe 8 mai, aflat la o conferinţă de presă la Buzău, întrebat de un jurnalist dacă România va cere, în negocieri cu UE, să aibă funcţia de comisar european pentru Apărare, premierul a declarat că ţara noastră deja a început să negocieze. Numai că, în loc de „portofoliu”, a spus "portofelu'".

"Suntem în mijlocul unor negocieri, fiindcă aceste negocieri se fac totuşi din timp. Este foarte importantă şi persoana care se va ocupa, pentru a merge pe un «portofelu’» foarte important", a zis Marcel Ciolacu.

Ciolacu a mai făcut o astfel de gafă şi în urmă cu o lună, când, din nou, a avut un discurs pregătit pe care trebuia doar să-l citească.

Aflat în Qatar, premierul a lăudat campionatul mondial de fotbal în timpul unor declaraţii de presă comune cu şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, prim-ministrul Statului Qatar, însă, la un moment dat, în loc să spună "lecţie", a spus "erecţie".

"Este cea mai frumoasă lecţie pe care aţi predat-o tuturor celor care au avut la început îndoieli în această privinţă. Şi este o erecţie... o lecţie predată prin sport. Însă acest succes a avut în spate multă muncă, dăruire şi investiţii", a declarat Ciolacu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!