Tânăra sportivă orădeană Giulia Safina Popa a obţinut o nouă performanţă înternaţională. Astfel, jucătoarea de tenis legitimată la clubul CSM Oradea, unde este pregătită de tatăl său, Lucian Popa, a câştigat turneul J100 The Hague din Olanda, turneu rezervat sportivelor sub 18 ani, care face parte din circuitul ITF Juniors şi care s-a desfăşurat în perioada 19-24 Februarie, pe suprafaţă hard.

În primul tur sportiva care este pregătită fizic de către Dana şi Marius Marinău a avut liber. Apoi, în turul II a dat de Jolie Angelique Abendroth (din Germania), pe care a învins-o clar, cu scorul de 6-1, 6-2.

În turul III (optimile de finală), orădeanca s-a duelat cu Zi Ying Ruan din China, sportivă cu care a avut mai mult de furcă, dar pe care a învins-o în trei seturi, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2.

În sferturile de finală, Giulia a întâlnit o altă jucătoare din Germania, pe Eva Bennemann (cap de serie nr. 5), dar pe care a învins-o destul de clar, cu 6-2, 6-3, obţinând calificarea în careul de aşi.

În penultimul act, în semifinale, orădeanca s-a duelat cu o reprezentantă a ţării gazdă, cu Antonia Stoyanov (cap de serie nr. 8), de care a trecut însă tot la capătul a două seturi, cu scorul de 7-5, 6-3.

În sfârşit, finala i-a adus în faţă o altă jucătoare germană, pe Phillipa Faerber (cap de serie nr. 6), pe care a reuşit s-o învingă tot după două seturi, cu scorul de 6-4, 6-2. Ca atare, cu un singur set pierdut în tot turneul, Giulia Safina Popa a câştigat concursul din Olanda, de la Haga, după ce l-a dominat clar.

A fost cel de-al doilea turneu susţinut de Giulia în circuitul ITF Juniors în 2024, după cel din luna ianuarie din Scoţia, de la Glasgow, acolo unde a ajuns până în semifinale.

Pe de alătă parte, turneul de la Haga a devenit cel de-al cincilea turneu din circuitul ITF Tennis câştigat de Giulia Popa. Orădeanca le-a câştigat pe primele patru pe parcursul anului 2023, când s-a impus de trei ori pe zgură şi o dată pe hard.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!