Sportiva orădeană Giulia Safina Popa s-a remarcat din nou pe plan internaţional. Legitimată la CSM Oradea şi antrenată de tatăl ei, Lucian Popa, Giulia a câştigat de această dată turneul J60 de la Adazi, din Letonia.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 13-17 martie, iar orădeanca şi-a adjudecat trofeul, după ce a venit din calificări şi a obţinut victorii pe linie, fără să piardă vreun set. Mai mult, Giulia a trecut şi de trei dintre principalele favorite la câştigarea turneului, inclusiv principala favorită.

În calificări, jucătoarea de la CSM a învins-o fără drept la replică pe Liva Valeine (din Letonia), cu scorul de 6-0, 6-0, în primul tur, apoi a învins-o cu 6-1, 6-0 pe Austeja Vasiliauskaite (din Lituania), pentru ca în ultimul tur al calificărilor să treacă şi de Anna Maria Tottrup (din Estonia), cu scorul de 6-0, 6-0.

Pe tabloul principal, orădeanca s-a duelat mai întâi cu Kamilla Cernousova (din Letonia), reuşind o victorie cu scorul de 6-2, 7-5, pentru ca apoi să dea de Emilija Pranyte (din Lituania, cap de serie nr. 1), pe care a învins-o surpinzător de clar, cu scorul de 6-0, 6-0.

În sferturile de finală, Giulia Popa a jucat în compania sportivei Salome Fluri din Elveţia, cap de serie nr. 7. Şi pe aceasta a reuşit s-o învingă însă destul de clar, cu 6-1, 6-1. Ca urmare, a ajuns în semifinale, unde a dat peste Mille Johanna Moerk (din Danemarca, cap de serie nr. 3). Evoluţia Giuliei a fost din nou sigură, iar scorul pe măsură, 6-3, 6-1.

În ultimul act, în finală, în lupta pentru trofeu, orădeanca a evoluat în compania reprezentantei Ucrainei, Stefaniya Pushkar, sportivă pe care a reuşit s-o învingă tot în două seturi, cu 6-1, 6-1.

Astfel, după o evoluţie perfectă, fără nicun set pierdut, Giulia Safina Popa a ocupat locul I.

Acesta este primul turneu din circuitul ITF câştigat de Giulia Popa. Este vorba despre un turneu de categoria 4.

"Giulia Safina Popa are 13 ani, a început să practice jocul de tenis la vârsta de 5 ani şi este jucătoare de mână stângă. Ea a jucat finala Le Petit As, eveniment organizat în Franţa, echivalentul Campionatului Mondial de tenis pentru copii, performanţă obţinută la începutul acestui an calendaristic. În acest moment, sportiva de la CSM Oradea are un bilanţ de 19 victorii şi un meci pierdut în anul 2023", transmite clubul CSM Oradea, printr-un comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!