Cu excepţia reprezentanţilor UDMR, aleşii bihorenilor au operat o nouă reducere a angajaţilor unei structuri exterioare a Consiliului Judeţean Bihor. Din cele 41 de posturi prevăzute din 2017 în schema de personal a Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Bihor, începând din prima lună a anului viitor vor mai rămâne doar 23 de posturi.

La şedinţa de joi a CJ Bihor au fost supuse votului noua organigramă, noul stat de funcţii şi noul regulament de organizare şi funcţionare a DEP Bihor, documente care au fost aprobate, fără discuţii, de consilierii PNL şi cei ai PSD, în timp ce reprezentanţii UDMR s-au abţinut.

Motivul nici nu este foarte greu de înţeles, căci reorganizarea DEP se face prin desfiinţarea mai multor posturi, inclusiv a celui de director executiv adjunct, ocupat de Botházi Nándor, care beneficia de "susţinerea" UDMR.

Conform organigramei aprobate de vechiul CJ în luna mai a anului 2017, DEP avea 41 de funcţii, din care 4 de conducere (un director executiv, un director executiv adjunct şi 2 şefi de serviciu), din care vor rămâne doar 3 (cel de director executiv şi cele de şefi de serviciu).

În ce priveşte posturile de execuţie, din 37 de posturi vor rămâne, conform noii organigrame, doar 20 de posturi.

Reducerea astfel operată este de 43,90% din totalul posturilor prevăzute în vechea organigramă a Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor.