Absolvenții de liceu care nu au promovat bacalaureatul la sesiunea de la începutul verii au o nouă șansă.

A doua sesiune a examenului debutează joi cu probele de competențe, iar pe 19 august cu cele scrise.

În Bihor, s-au înscris 1.006 candidați. Ei vor fi evaluați în șapte centre de examen amenajate în Liceul Teoretic Lucian Blaga, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Liceul Teologic Romano-Catolic Szent Laszlo, Liceul Teoretic Horvath Janos Marghita, Liceul Teoretic Constantin Șerban Aleșd, Colegiul Național Teodor Neș Salonta și Colegiul Național Samuil Vulcan Beiuș.

Calendarul sesiunii prevede că evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfășura între 8 și 9 august, proba de competențe în limba maternă este programată în 9 august, iar cea de competențe digitale în 12 august. Proba orală de competențe într-o limbă străină se va ține în zilele de 13 și 14 august.

Examenele scrise vor debuta pe 19 august cu proba la limba și literatura română și vor continua o zi mai târziu cu proba obligatorie a profilului, iar pe 21 august cu proba la alegere a profilului și specializării. Pe 22 august este programat examenul la limba maternă.

Rezultatele vor fi afișate pe 26 august, până la ora 12, iar contestații se vor ptuea depune în aceeași zi, până la ora 18. Notele finale vor fi anunțate pe 30 august.

La prima sesiune a bacalaureatului, în Bihor rata de succes a absolvenților de liceu a fost de 79,43%.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!