O tânără de 22 ani care călătorea cu trenul pe ruta Timişoara-Iaşi a rămas fără telefonul mobil care i-a fost luat de un bărbat. Hoţul a şi dispărut, coborând din vagon şi luând-o apoi la goană.

Incidentul a fost reclamat miercuri dimineaţa, la ora 11.30, prin numărul de urgenţă 112. Victima, o tânără de 22 de ani, din comuna Zetea, judeţul Harghita, a anunţat faptul că un bărbat necunoscut i-a sustras telefonul mobil, iar apoi a coborât în Stația C.F.R. Șuncuiuș și a fugit înspre centrul localității.

La scurt timp de la sesizare, poliţiştii din Şuncuiuş l-au găsit pe autor pe drumul judeţean 108I Șuncuiuș. Este vorba despre un tânăr de 18 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, al cărui nume nu a fost făcut public.

„În urma controlului bagajelor, poliţiştii din Șuncuiuș au descoperit asupra sa telefonul mobil care fusese reclamat sustras, pe care l-au recuperat şi l-au restituit proprietarei”, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Tânărul s-a ales acum cu dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii Postului de Poliție Șuncuiuș din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. 

Un caz asemănător s-a petrecut pe 17 aprilie în trenul Halmeu-Oradea. Un bihorean din Diosig a fost atacat de un tânăr chiar la sosirea în Gara din Oradea, care i-a smuls telefonul mobil şi a fugit. Autorul, Czako Kristopher Francisc, un orădean de 17 ani, s-a ales cu dosar penal şi a fost arestat pentru o perioadă de 20 de zile.