Echipa de handbal masculin CSM Oradea a obţinut duminică seara o nouă victorie clară în actualul sezon al Diviziei A.

În primul joc pe care l-au susţinut pe teren propriu în noua ediţie de campionat, jucătorii echipei bihorene s-au impus, la Arena Antonio Alexe, la o diferenţă concludentă, cu scorul de 38-24, în faţa oltenilor de la CS Universitatea Craiova, pe care puteau să-i învingă şi mai clar, dacă nu ar fi redus motoarele în partea a doua, când antrenorul Cosmin Liberţ a încercat să le dea minute mai multe şi celor mai tineri componenţi ai lotului.

La pauză scorul a fost 22-8 pentru roş-albaştri, care au dominat cu autoritate prima repriză. De altfel, în minutul 10 ei conduceau cu 10-3, iar în minutul 25 au avut deja zece goluri avans, scor 17-7.

Publicul spectator orădean prezent în tribunele Arenei Antonio Alexe a putut vedea o echipă mult schimbată în bine în acest sezon, faţă de ediţia anterioară. Lotul este întinerit, iar jucătorii chiar au arătat promiţător. Din păcate însă nici adversarul nu a pus prea multe probleme, semn că Seria A din Divizia A se anunţă a fi dominată de echipa orădeană, alături de cea din Cluj, Universitatea, care însă a venit din Liga Naţională.

Vă reamintim că şi în prima rundă a noului sezon, handbaliştii de la CSM Oradea s-au impus fără probleme, chiar dacă au evoluat în deplasare, la Târgu Jiu, cu scorul de 39-22.

În jocul de duminică, pentru CSM Oradea au marcat: Albert Iulian Vizitiu - 11 goluri, Alexandru Farcaş - 8 goluri, Ianus Dumitrecu - 5 goluri, Szasz Csongor - 3 goluri, Adrian Laurenţiu Urda, Constantin Darius Bran şi Benjamin Szabo - câte 2 goluri, Paul Oarga, George Breban, David Laurenţiu Mateaş, Andrei Crişan şi Alin Calman - câte un gol. S-au remarcat însă şi cei doi portari, Sebastian Mihai Baciu şi George Duma, iar din lot a mai făcut parte şi Alexandru Bogdan.

De partea cealaltă, de la Universitatea Craiova, Ovidiu Ianăşi a fost cel mai eficace, cu 8 reuşite. L-au urmat Alexandru Alniţi şi Valentin Micu cu câte 4 goluri.

"Am întâlnit o echipă care, cred eu, fără să jignesc pe cineva, este mult inferioară formaţiei noastre. A fost un meci în care am dat posibilitatea tuturor să joace, am debutat în noul sezon şi cei doi copii de 17 ani. Una peste alta, mă bucur că am ieşit sănătoşi din acest meci şi am putut oferi oamenilor din tribună un spectacol, cred eu, plăcut ochiului", a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei orădene, Cosmin Liberţ. Acesta este ajutat în continuare pe banca tehnică de secundul Dan Piţigoi.

Prin acest succes, CSM-ul rămâne liderul clasamentului cu 6 puncte, maximum posibile, dar şi cu golaveraj mult mai bun faţă de echipa de pe poziţia secundă, Universitatea Cluj, care are tot 6 puncte, după ce duminică, în etapa a 2-a a învins în deplasare CSM Reşiţa, cu scorul de 33-24.

În cealaltă partidă e rundei de duminică, CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu s-a impus la limită, cu 30-29 pe terenul celor de la Unirea Sânnicolau Mare.

În etapa a 3-a, CSM Oradea va juca în deplasare, la Timişoara, cu CSU Politehnica, la finele săptămânii viitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!