Deşi îşi doreau o victorie la o diferenţă mare, pentru că în tur au pierdut cu 76-81, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus, miercuri seara, în cele din urmă, la o diferenţă de cinci puncte, cu scorul de 80-75, în faţa rivalei din competiţiile interne U-BT Cluj-Napoca, într-un joc care a contat pentru etapa a 4-a din Grupa J a FIBA Europe Cup.

Partida, care s-a desfăşurat într-o atmosferă deosebită, la Arena Antonio Alexe, unde galeriile celor două formaţii au dat recital, a fost controlată de bihoreni, care au condus la un moment dat şi la o diferenţă de 21 de puncte, scor 71-50, în sfertul III.

Finalul de joc nu a fost atât de bine gestionat de elevii antrenorului Cristian Achim, care au şi primit un coş de trei puncte când mai era o secundă de jucat şi au câştigat la aceeaşi diferenţă la care au pierdut în tur.

De la început pentru CSM CSU au evoluat: Watson, Richard, Petrescu, Zekovic şi Valeika. După un debut echilibrat, gazdele au trecut la conducere şi au intrat în avantaj cu şase puncte în prima pauză, scor 21-15.

Sfertul II a fost şi mai bun pentru orădeni, care au marcat 23 de puncte, faţă de doar 15 ale clujenilor, iar în pauza mare s-a intrat cu avantajul de 14 lungimi al "roş-albaştrilor", 44-30.

Secvenţa a treia a fost ceva mai sărăcăcioasă în puncte, dar şi mai echilibrată. De altfel, fiecare formaţie şi-a trecut în cont câte 19 puncte, ceea ce a făcut ca şi în ultima pauză CSM CSU Oradea să aibă un avantaj de 14 puncte, scor 63-49.

Ultimele zece minute au aparţinut însă clujenilor, care a redus sistematic diferenţa de pe tabelă, iar cu o secundă înainte de final, când bihorenii conduceau cu 8 puncte, oaspeţii au înscris de la distanţă, partida încheindu-se cu scorul de 80-75 pentru CSM CSU, care a scăpat o victorie la o diferenţă mai mare, care ar fi avantajat-o în caz de egalitate de puncte cu U BT la finalul grupei.

Oricum, succesul "roş-albaştrilor" repurtat în faţa rivalilor din competiţiile interne este important şi le păstrează acestora şanse de calificare.

"A fost un meci bun pentru noi. Am avut câteva momente excelente de joc. Sunt de părere că am făcut exact ce se impunea din partea unei echipe aflate în situaţia noastră la jumătatea acestei faze a competiţiei. Apărarea noastră a fost cu adevărat impresionantă din toate punctele de vedere în prima repriză. Sunt de părere că aceasta este o victorie pe deplin meritată. Nu vreau să fac calcule acum. O să tragem linie la sfârşit, iar atunci vom şti dacă diferenţa de puncte din acest meci ne costă sau cât ne costă. Suntem în continuare angrenaţi în lupta pentru calificare şi vom face tot ce depinde de noi pentru a ne califica mai departe", a declarat, la finalul partidei, antrenorul CSM-ului, Cristian Achim.

Pentru echipa bihoreană principalul marcator a fost în acest joc Aaron Broussard, cu 25 de puncte. L-au urmat Nikola Markovic, cu 20 de puncte, căpitanul Giordan Watson şi Dragan Zekovic, cu câte 10 puncte. De partea cealaltă, cel mai eficace a fost Patrick Richard, cu 19 puncte.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea şi U-BT Cluj-Napoca au 2-2 la general în Grupa J. Orădenii se situează pe locul al III-lea şi vor juca etapa viitoare, pe 29 ianuarie, în deplasare, în Israel, cu Ironi Ness Ziona.