Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au continuat seria succeselor obţinute pe muchie de cuţit, sâmbătă seară, când, la Craiova, s-au impus în faţa formaţiei locale SCM Universitatea, cu scorul de 87-82, în cadrul etapei a XVII-a a Ligii Naţionale.

Antrenorul Cristian Achim i-a trimis în teren de la început pe Mirkovic, Lucic, Zeno, Ţîbîrnă şi Mandache, iar meciul, desfăşurat în faţa a 2.000 de spectatori, în Sala Polivalentă din Craiova, a debutat bine pentru orădeni, care au condus cu 4-0, 7-3 şi 9-6. Gazdele au întors situaţia apoi însă şi au trecut la conducere, adjudecându-şi la limită primul sfert, cu scorul de 18-17.

Sfertul al doilea a fost mai bun pentru craioveni, care s-au desprins uşor pe tabelă, după ce în aceste zece minute au marcat 20 de puncte, pe când campionii României au înscris doar 14. În acest fel, în pauza mare s-a intrat cu avantajul de şapte puncte pentru olteni, scor 38-31.

În partea a doua a jocului, bihorenii şi-au revenit au alergat după egalare, au şi reuşit-o în sfertul trei la un moment dat, scor 43-43, dar şi aceste zece minute s-au încheiat tot în avantajul gazdelor, care după 30 de minute de joc conduceau cu 52-48.

În sfertul al patrulea, după ce au fost conduşi mai tot timpul, orădenii s-au apropiat ameninţător de gazde, au egalat, ba chiar au preluat conducerea. Totuşi finalul a fost dramatic. Cu două secunde înaintea ultimei sirene, la scorul de 72-70 pentru SCM U Craiova, Martin Zeno a beneficiat de două aruncări libere, pe care le-a ratat. Cum însă gazdele nu au fost atente, orădenii au recuperat mingea prin Denison, care chiar în final a obţinut, la rându-i două libere. Le-a transformat şi a dus jocul în prelungiri.

Cum s-a petrecut şi în jocul de miercuri din Basetball Champions League, cu finlandezii de la Kataja, minutele suplimentare au fost dominate de bihoreni, care s-au impus la o diferenţă de cinci puncte, cu scorul de 87-82.

Principalul marcator a fost Muhamed Pasalic, autor a 20 de puncte (cu 4 coşuri de 3 puncte). L-a urmat Martin Zeno, cu 17 puncte şi Brano Mirkovic, cu 15 puncte. De la gazde, Tayloe Taylor a fost cel mai eficient, cu 19 puncte marcate.


SCM U Craiova – CSM CSU Oradea 82-87 (18-17, 20-14, 14-17, 20-24,10-15)

Marcatori SCM U Craiova: Tayloe Taylor 19 puncte, Jamar Abrams 17, Cătălin Burlacu 16, Darius Hargrove 15, Iulian Corneanu 5, Christopher Lee 4, Travis Bureau 2, Iuri Fraseniuc 2 şi Mihai Gavrilă 2 puncte. Au mai jucat: Baris Aktas şi Andrei Damian. Antrenor:  Vladimir Vuksanovic

Marcatori CSM CSU Oradea: Muhamed Pasalic 20 puncte, Martin Zeno 17, Brano Mirkovic 15, Sean Denison 14, Titus Nicoară 8, Uros Lucic 7, Bogdan Ţîbîrnă 4 şi Andrei Mandache 2 puncte. A mai jucat: Cătălin Petrişor. Antrenor: Cristian Achim

Prin această victorie, CSM CSU Oradea îşi menţine poziţia a III-a a clasamentului, la egalitate de puncte cu BC CSU Sibiu, care, la rându-i, a câştigat jocul din acest week-end, acasă, cu Dinamo Bucureşti, scor 87-61. Având meciuri facile, echipele de pe primele locuri ale ierarhiei, U BT Cluj şi Steaua, s-au impus, la rându-le în runda a XVII-a.


Etapa a XVII-a a Ligii Naţionale la baschet masculin:

Vineri:

Steaua CSM EximBank – Phoenix Galaţi  94-81

Sâmbătă:

Municipal Olimpic Baia Mare – U Banca Transilvania Cluj 62-91

BC CSU Sibiu – Dinamo Bucureşti 87-61

SCM U Craiova – CSM CSU Oradea 82-87

Duminică:

Ora 20:00 BC SCM Timişoara – BC Mureş Tg. Mureş (Digi Sport)


În etapa viitoare, CSM CSU Oradea va avea liber, însă până atunci, marți, de la ora 21:30, baschetbaliștii bihoreni vor susține în Italia, la Venezia, ultimul joc din Grupa B a Ligii Campionilor Europeni, urmând să întâlnească echipa locală Umana Reyer, într-o partidă care le poate aduce calificarea în play-off-ul competiției.