Fotbaliştii de la CA Oradea continuă seria rezultatelor bune. Astfel, duminică, în ultimul joc al etapei a III-a din Liga a III-a, elevii antrenorului Florin Fărcaş au reuşit să se impună în deplasare, pe terenul celor de la Someşul Dej, cu scorul de 2-1.

Meciul s-a desfăşurat la Vad, o localitate situată la 20 de kilometri faţă de Dej, acolo unde cei de la Someşul îşi dispută meciurile de pe teren propriu.

Nu a început bine partida şi pe o nesincronizare în apărare a orădenilor, gazdele au profitat şi au marcat în minutul 3, prin Visic.

Ghinioanele s-au ţinut de bihoreni şi în minutul 18 CAO l-a pierdut pe Cherman, care a trebuit să părăsească terenul, fiind accidentat. În locul său, antrenorul Florin Fărcaş l-a introdus pe Andrei Gheorghiţă, un jucător de atac, astfel staff-ul orădenilor întărind compartimentul ofensiv.

Deşi s-a jucat pe un teren greu, tare şi denivelat şi orădenii au avut în faţă un adversar dârz, care a practicat un stil de joc mai mult pe angajament, CAO a reuşit să restabilească egalitatea înainte de pauză, chiar în minutul 45, prin tânărul fundaş central Daniel Stan. Atunci, în urma unei lovituri de colţ, Cristian Copil a centrat în faţa porţii, de unde Stan a înscris.

În repriza a doua, bihorenii au evoluat mult mai atent în apărare, dar au încercat să-şi controleze jocul. Cu toate acestea, gazdele au avut două bune ocazii în debutul reprizei, însă treptat CAO a pus stăpânire pe dispută. În minutul 85 orădenii au reuşit să înscrie şi golul victoriei. După o fază bună pe construcţia oaspeţilor, Marina i-a trimis lui Hosu, care a întors pentru Ardelean. Acesta s-a descotorosit de adversar a avansat doi metri şi a şutat din interiorul careului, învingându-l pe portarul dejenilor, 2-1 pentru CAO şi o nouă victorie importantă pentru trupa orădeană.

"Este o victorie muncită. Am avut un adversar bătăios, terenul a fost foarte greu, şi tare şi denivelat, dar băieţii merită toate felicitările pentru felul cum s-au comportat. Sunt bucuros pentru că venim după trei jocuri într-o săptămână, iar această victorie este importantă. Încă o dată îi felicit pe băieţi, pentru atitudine şi rezultat", a declarat pentru BIHOREANUL, după partidă, antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaş.

Evoluţia echipei, dar şi scorul, l-au mulţumit şi pe preşedintele echipei bihorene Laurenţiu Danşa, care a apreciat, la rându-i că a fost "o victorie foarte importantă, pe un teren foarte greu, unde este dificil să câştigi, sunt trei puncte importante, în contextul în care noi am revenit de la 0-1".


Someşul Dej – CA Oradea 1-2(1-1)

Au marcat: Visic (min. 3) / D. Stan (min. 45) şi R. Ardelean (min. 85)

CAO: Barabaş – Gunie, Letan – ctp., D. Stan, Ioviţă – Cherman (min. 18 A. Gheorghiţă), R. Ardelean – Cr. Copil, C. Roşu (min. 80 M. Kovacs), Chitaş (min. 80 Marina) – Porumb (min. 61 Hosu). Antrenor: Florin Fărcaş

Someşul: D. Farcaş – M. Maxin, M. Ionescu, Sz. Kovacs, Mureşan – Creciunesc -ctp., E. Negru - Ciurcui, Ferhaoui (min. 78 Hordouan), V. Cristea – Visic (min. 83 Vasnic). Antrenor: Dragomir Şomcherechi.

După această victorie, CA Oradea a urcat pe locul 3 în clasament, cu 7 puncte, urmând a evolua în etapa viitoare, a 4-a, pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea, sâmbătă, 18 septembrie.