Handbaliştii de la CSM Oradea şi-au continuat joi parcursul fără greşeală din actuala ediţie a campionatului Diviziei A. Bihorenii au reuşit să obţină şi a patra victorie, din tot atâtea posibile, în Seria D a ligii secunde a handbalului masculin românesc.

La Arena "Antonio Alexe", jucătorii pregătiţi de George Tăutu au primit replica formaţiei AHC Potaissa II Turda, echipă pe care au reuşit s-o întreacă cu scorul de 30-27.

Având în vedere că luni urmează un meci dificil în Cupa României, cu CSM Bacău, tehnicianul bihorean a menajat anumiţi jucători, printre care şi pe pivotul Cătălin Crăciun, trimiţând în teren, mai ales în prima repriză, o formulă în care, pe lângă experimentaţii Liberţ şi Munea, s-au găsit şi alţii mai tineri.

În acest context, începutul partidei a fost favorabil turdenilor, care au condus cu 4-2 şi 6-4, orădenii egalând însă de fiecare dată. Pe finalul primei reprize, oaspeţii s-au desprins din nou, ajungând să aibă un avantaj de cinci goluri, scor 10-15. Replica gazdelor nu s-a lăsat mult aşteptată şi în pauză s-a intrat la o diferenţă de două goluri, scor 14-16.

În partea secundă, jocul s-a schimbat şi pentru echipa orădeană, care a egalat, după care a trecut la conducere, pentru prima dată în minutul 38, la scorul de 18-17. Apoi, încet-încet, orădenii s-au distanţat pe tabelă. Un aport important, pe lângă jucători, şi-a adus şi portarul George Duma, care a scos de mai multe ori mingi foarte grele. La un moment dat, bihorenii conduceau şi cu şase goluri, scor 28-22, dar în cele din urmă s-au ipmus cu 30-27.

Principalii marcatori ai CSM-ului au fost în acest joc Devid Munea, autor a 8 goluri, şi Bogdan Munteanu, cu 7 reuşite. Şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor Liberţ, cu 5 goluri, Bondor şi Cîrchea, cu câte 4, şi Mihăilescu, autor a 2 goluri. Au mai jucat şi portarii Marchiş, Ene şi Duma şi jucătorul Pomian.

După acest rezultat, CSM Oradea s-a distanţat şi mai tare în fruntea clasamentului. Echipa are acum 12 puncte din tot atâtea posibile şi este liderul autoritar al Seriei D.

Pentru handbaliştii orădeni urmează un nou meci pe teren propriu, al treilea consecutiv. Acesta va avea loc luni, de la ora 17:30, în compania celor de la CSM Bacău. Meciul, care va avea loc tot la Arena Antonio Alexe, va conta pentru primul tur al Cupei României.