Încă 29 de bihoreni au fost diagnosticaţi cu Covid în urma testelor făcute în judeţ în ultimele 24 de ore, a anunţat luni Grupul de Comunicare Strategică, fapt ce ridică bilanţul îmbolnăvirilor la 2.351 de la începutul pandemiei.

Autorităţile au inclus din nou Bihorul pe lista judeţelor unde în acelaşi interval de timp au fost înregistrate decese, ca de obicei fără a preciza numărul acestora. Sursele BIHOREANULUI arată că este vorba despre 4 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea, bilanţul pierderilor de vieţi ridicându-se, astfel, la un total de 76.

Potrivit surselor, în ultimele 24 de ore în Bihor s-au efectuat 459 teste PCR (219 în laboratorul Spitalului Judeţean, 216 la Spitalul Municipal din Oradea şi 24 la Marghita), în trei cazuri testele reconfirmând infecţia pentru persoane confirmate anterior.

Între cei 29 bihoreni recent diagnosticaţi se află şi o asistentă a Spitalului Municipal din Oradea, doi pacienţi din Spitalul Judeţean, câte unul de la spitalele din Salonta, Beiuş şi Aleşd, precum şi trei persoane care au fost testate la cerere.

Cei mai mulţi dintre bihorenii confirmaţi în ultimele 24 de ore provin din Salonta (9 din totalul celor 29 persoane), din Oradea (7 persoane), Beiuş, Ineu, Tulca, Mădăras, Bulz, Chişlaz, Valea lui Mihai, Oşorhei şi Batăr.

În ultimele 24 de ore, au fost declaraţi vindecaţi 76 de pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea, numărul total al cazurilor Covid rezolvate aici ridicându-se luni dimineaţă la 1.253.

În unitatea spitalicească erau internate luni dimineaţă 443 persoane, din care 248 în clădirea din Rogerius, unde sunt disponibile 281 paturi, 35 în vechea secţie de Infecţioase din strada Republicii, unde sunt 40 de paturi, iar 32 în secţia exterioară din Beiuş şi la Spitalul de Recuperare din Băile Felix.

Pe de altă parte, în Bihor sunt active (nevindecate) 1.022 cazuri de Covid.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 755 îmbolnăviri descoperite în ultimele 24 de ore şi încă 43 decese, ceea ce ridică totalul îmbolnăvirilor la 87.540, iar al deceselor la 3.621.