Purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Vasile Popa, a anunţat, luni, că Tribunalul Bihor a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui bărbat de 60 ani din Marghita, pentru omor calificat.

Bărbatul, Aszalos Ludovic, este acuzat că, pe 5 decembrie, a ucis o femeie de 81 de ani din localitate. "Inculpatul o ajuta pe victima de 81 de ani la treburile gospodăriei iar în dimineaţa zilei de 5 decembrie, aceasta îi dăduse 10 lei, ca să-i cumpere alimente. Spre seară, inculpatul a revenit la locuinţa femeii, dar fără să-i aducă produsele sau banii, pe care i-a cheltuit pe băutură. Când bătrâna l-a luat la rost, incupatul s-a enervat, a lovit-o cu pumnii în faţă, torace şi abdomen, după care a sugrumat-o", a explicat Vasile Popa.

Pentru a-şi ascunde fapta, în cursul nopţii, Aszalos a scos cadavrul în curtea casei iar dimineaţa a sunat la o rudă a femeii ca să o anunţe despre decesul acesteia, pretinzând, însă, că nu ştia ce s-a întâmplat. "În timpul anchetei, s-au găsit, însă, dovezi, despre faptul că Aszalos este autorul crimei, motiv pentru care, pe 8 decembrie, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui", a declarat Popa.

În aceeaşi zi, marghitanul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă, 9 decembrie, a fost prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă, solicitare care a fost admisă de instanţă.