O orădeancă a ajuns la spital, luni, în urma unui accident rutier produs pe Bulevardul Dacia. Femeia traversa şoseaua pe trecerea de pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător, în momentul în care a fost izbită de o maşină condusă de un orădean în vârstă de 64 ani, care acum s-a ales cu dosar penal. 

Accidentul rutier s-a produs luni dimineaţa, în jurul orei 8, după cum reiese dintr-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. "Un bărbat de 64 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism dinspre B-dul Decebal spre strada Transilvaniei, a accidentat o femeie de 54 de ani, din Oradea, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător, din partea dreaptă a direcției de deplasare a autoturismului", se precizează în informare. 

Potrivit comunicatului, pietonul a suferit leziuni ușoare, cercetările în caz fiind preluate de polițiștii Biroului Rutier Oradea "pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier".

În total, luni, poliţiştii rutieri din Bihor au întocmit 2 dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier, iar alţi 80 de participanți la trafic s-au ales cu amenzi în valoare de 21.670 de lei pentru abateri contravenţionale, patru şoferi au rămas fără permise de conducere, iar unul fără certificat de înmatriculare. 

Cele mai multe amenzi, 27 la număr, au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 11 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, opt şoferi au fost amendaţi pentru lipsa centurii de siguranţă, doi pentru depășiri neregulamentare, alte 32 de sancţiuni fiind dispuse pentru alte nereguli.