Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, marţi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat cercetările în cazul unei orădeance acuzată de înşelăciune şi emiterea unui cec fără a avea disponibil suficient.

Din ancheta poliţiştilor a rezultat că, în cursul anului 2008, în calitate de reprezentant al unei firme din localitatea Tăşad, Judeţul Bihor, Jude Marta Iolan a achiziţionat de la cinci societăţi bihorene materiale de construcţii şi instalaţii sanitare în valoare de 155.447,72 de lei, pentru plata cărora a emis file CEC. Odată introduse spre decontare, filele au fost refuzate la plată din cauza lipsei totale de disponibil în cont.

"Orădeanca a valorificat fără forme legale mărfurile astfel achiziţionate, vânzându-le către diverse persoane fizice, sub preţul de achiziţie. Anchetatorii au stabilit că veniturile astfel obţinute au fost folosite de suspectă în interes personal", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a orădencei. Prejudiciul nu a fost recuperat.