O parte dintre bihorenii internaţi cu virusul Covid-19 au ales să-şi exercite opţiunea electorală la alegerile parlamentare. Aceştia au solicitat ca autorităţile responsabile de organizarea alegerilor legislative să le pună la dispoziţie urne mobile, ceea ce în cursul zilei de duminică s-a şi întâmplat.

BIHOREANUL a aflat câte persoane bolnave de Covid au votat în secţiile de specialitate ale Spitalului Municipal, inclusiv în cele exterioare.

Potrivit judecătorului Florina Crişan, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bihor, urnele mobile de la mai multe secţii de votare din Oradea au fost folosite pentru ca bolnavii Covid să-şi poată exercita dreptul de a-şi alege viitorii deputaţi şi senatori.

"La Secţia de Votare 80 din Rogerius, căreia îi este arondat Spitalul Municipal din Oradea, au formulat solicitări pentru a vota cu urna mobilă 71 dintre pacienţii internaţi. La secţia de votare unde este arondată vechea secţie de Boli Infecţioase din strada Republicii, au solicitat urna mobilă 20 de persoane. La spitalul Pelican (n.r. – unde o secţie medicală şi un compartiment ATI cu 20 de paturi au fost alocate pentru tratarea cazurilor Covid) au fost 7 solicitări pentru urna mobilă, iar la secţia de Pneumologie din strada Izvorului 16 solicitări. La Maternitate au fost alte 11 solicitări pentru urna mobilă", a spus judecătorul Crişan.

Potrivit acesteia, toţi pacienţii care au dorit să voteze de pe patul de spital au putut s-o facă, deoarece reprezentanţii secţiilor de votare s-au deplasat cu urnele mobile în acest scop în unităţile sanitare.

Duminică dimineaţă, în secţiile anti-Covid din Oradea erau internate 394 persoane din întregul judeţ, dintre care au solicitat urna mobilă 125 persoane.