Protestatarii de la OTL par că cedează. Imediat ce blocul protestatarilor a părăsit sediul societăţii de transport în comun, trei dintre ei, şoferi, au urcat la volanele autobuzelor şi au ieşit pe poarta societăţii, după o pauză de aproape două zile.

"Primele trei autobuze, pe liniile 17, 18 şi 21, au ieşit pe traseu în jurul orei 19. Să sperăm că de mâine dimineaţă lucrurile vor intra la normal", a precizat, miercuri seară, pentru BIHOREANUL, directorul OTL, Viorel Mircea Pop.

Potrivit acestuia, cei trei erau şoferi de serviciu în tura de după amiază şi au ieşit pe traseu când au văzut că poarta este liberă.

Până miercuri seara, poarta era blocată de protestari şi, chiar dacă vreunul dintre şoferi ar fi dorit să iasă să lucreze, nu ar fi putut, fiind împiedicat de colegi.

Cei trei şoferi au ieşit pe traseu după ce, în cursul zilei, primarul Ilie Bolojan a declarat că angajaţii OTL aflaţi în grevă practică "un şantaj pe care nu-l putem accepta" şi a prezentat un set de măsuri care urmează să fie luate pentru ca, pe viitor, societatea să poată mări salariile.

Între acestea se numără disponibilizarea a 25-30 de angajaţi din birouri, precum şi a altora de pe trasee, proporţional cu reducerea frecvenţei curselor efectuate, cu un procent de 20%.

Totuşi, faptul că cei trei şoferi au "spart" protestul nu reprezintă o garanţie a faptului că, începând de joi dimineaţă, lucrurile vor reintra la normal.

Enervaţi de ieşirea primarului Ilie Bolojan, care le-a respins revendicările şi a anunţat reduceri de personal, o parte dintre salariaţi spun că aşteaptă să fie daţi afară pentru absenţe nemotivate. "Nu ne pot concedia pe toţi!", sunt de părere aceştia.

UPDATE:

Până la urmă, miercuri seară au ieșit în total 9 autobuze pe trasee. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, însă, în cursul dimineții de joi, dat fiind că şoferii care ar trebui să plece pe traseu spun că nu vor ieşi. Totodată, vatmanii sunt hotărâţi să nu iasă la muncă și să continue protestul.