Trupa Szigligeti a Teatrului Szigligeti din Oradea pregătește prima premieră la Sala Transilvania din această stagiune, spectacolul „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, o dramă pusă în scenă de regizorul Balogh Attila. 

Deşi la prima vedere pare a fi o poveste despre gangsteri din anii 1930 în America, textul ascunde o puternică alegorie a ascensiunii la putere a lui Adolf Hitler în Europa. Arturo Ui, un gangster de mâna a doua, devine centrul unei reţele de corupţie şi violenţă.

"Curând însă, Ui află de nişte informaţii compromiţătoare despre Dogsborough, un politician renumit pentru onestitatea sa, care a cedat tentaţiei şi s-a lăsat implicat în negocierile dubioase cu Trustul Conopidei. Ui ameninţă că îl demaschează pe Dogsborough dacă politicianul refuză să îl susţină. Gangsterul îşi transformă gaşca într-un sistem de protecţie corupt prin care Ui obţine putere şi prestigiu. Îşi doreşte să devină un politician convingător a cărui forţă constă în abilităţile lui oratorice şi personalitatea sa vizionară. Paralel cu creşterea lăcomiei şi poftei de putere a lui Ui, mijloacele pe care le foloseşte pentru a-şi atinge scopul devin din ce în ce mai violente", este descris noul spectacol într-un comunicat al Teatrului Szigligeti

Spectacolul, care este coprodus împreună cu Teatrul "Szentendrei Teátrum" din Ungaria, va fi subtitrat în limbile română şi engleză şi nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Biletele au fost puse în vânzare, iar pentru premiera din data de 10 martie şi cea de-a doua reprezentaţie din 17 martie s-au epuizat rapid. Cu toate acestea, Teatru Szigligeti a anunţat că spectacolul va fi jucat şi în 18 martie, respectiv în 6, 7 şi 30 aprilie, iar biletele se pot cumpăra de la agenţia Teatrului Szigligeti, respectiv pe site-ul szigligeti.biletmaster.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!