Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, miercuri, că poliţiştii din staţiunea Băile Felix au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 50 ani din comuna Budureasa, prins în trafic în timp ce transporta produse alimentare, ţigări şi tutun fără documente de provenienţă.

Ioan Laza a fost depistat luni după-amiază, în jurul orei 4, pe DN 76, în staţiunea Băile Felix. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism cu remorcă, în care poliţiştii au găsit 500 de pachete de ţigări nemarcate legal, 1,08 kg tutun pentru fumat, 600 de foiţe pentru ţigarete cu filtru şi 2.363 de cutii de conserve neetichetate şi nemarcate.

Poliţiştii l-au amendat pe bărbat cu 1.000 lei, i-au confiscat întreaga marfă şi totodată i-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale.

"Suspectul este cercetat pentru deţinere şi comercializarea unei cantităţi mai mari de 1 kg tutun pentru fumat nemarcat sau marcat necorespunzător sau cu marcaje false", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.