O studentă rusoaică la Facultatea de Medicină şi Farmacie a depus la Poliţia Municipiului Oradea o plângere împotriva unui cuplu de cetăţeni germani, pentru o înşelăciune mai puţin obişnuită. La doar o jumătate de oră după ce s-au cunoscut, nemţii au convins-o să le împrumute aproape 500 euro, sub pretextul că le-au fost furate actele, precum şi banii, cu promisiunea că îi vor restitui, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

Potrivit unei scrisori trimise BIHOREANULUI, rusoaica, Benani Dalila, care locuieşte în centrul oraşului și care a trimis ziarului și fotografii cu cei doi (foto), a fost abordată la începutul lunii noiembrie, în apropierea locuinţei, de un cuplu de cetăţeni germani, Manfred Johannes Kwiaton şi Angelina Kwiaton, spunându-i că se află într-o călătorie în România, dar pe tren le-au fost furate actele, precum şi banii, de către persoane necunoscute.

Ţeapă: şi cazaţi, şi "împrumutaţi"

Fără a bănui că urma să devină victima unei escrocherii, rusoaica susţine nu doar că a fost de acord să-i cazeze pe cei doi nemţi în locuinţa unde stă cu chirie, ci şi să meargă cu ei la sediile a două bănci aflate în centrul oraşului, în Piaţa Unirii şi pe strada Republicii, pentru a scoate din ATM-uri iniţial 100 euro, apoi încă 364 euro, sume de bani pe care le-a dat cu titlul de împrumut.

"Menţionez că cei doi mi-au promis că îmi vor restitui banii în scurt timp, printr-un transfer bancar care trebuia să vină de la o terţă persoană, respectiv de la mama Angelinei", arată studenta rusoaică în plângerea penală depusă zilele trecute la Poliţia Oradea, după ce a constatat că nemţii nu i-au înapoiat cei 464 euro.

Potrivit rusoaicei, aceasta a aflat ulterior că şi alte persoane ar fi fost păcălite în acelaşi fel de Angelina şi Manfred Johannes Kwiaton.

Cercetări pentru înşelăciune

Contactată de BIHOREANUL, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul-şef Alina Fărcuţa, a confirmat primirea neobişnuitei sesizări.

"Plângerea a fost depusă la Poliţia Municipiului Oradea, iar poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului efectuează cercetări în această cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune".