În perioada 19-20 februarie la Suceava s-a desfăşurat Finala Campionatului Naţional de Judo pentru Juniori II (U 18), competiţie ce a reunit la start cei mai buni judoka din ţară la această categorie de vârstă.

Din păcate, sportivii de la LPS-CSS  Liberty Oradea au avut de data aceasta o comportare modestă, ratând obiectivul propus, acela de a obţine 3 - 4 medalii şi s-au întors acasă cu o singura medalie, obţinuta de Bianca Suciu, la categoria +70 kg. Aceasta s-a situat pe locul III, în pofida faptului că este destul de tânără, ea fiind încă junioară III (U16).

S-au mai clasat pe locul V, Robert Boldiş, în limitele categoriei 55 kg şi Alex Creţ, la 73 kg. De precizat însă că şi aceştia doi sunt mai tineri, încă juniori III (U16).

Din păcate, evoluţii neconvingătoare, "marcate prea mult de emoţii şi neîncredere", după cum a declarat antrenorul Emil Morar, au avut: Alex  Mierluţ, la  +90 kg, Alexandru  Popa, la 60 kg şi Norbert Domuţa, în limitele categoriei  55 kg, care erau creditaţi cu şanse la cel puţin o medalie. 

Cu toţii vor avea ocazia reabilitării însă, luna viitoare, la Finala Campionatului Naţional Şcolar, care va avea loc la Deva.