O tânără în vârstă de 20 de ani din Sânmartin a rămas fără permis de conducere, după ce, duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, la volanul unui BMW fiind, a gonit cu peste 100 km/h pe Bulevardul Cantemir în Oradea. Recordmanul minivacanţei a fost, însă, un şofer de 28 de ani din Auşeu care, în aceeaşi seară, a fost prins pe DN1 cu 142 km/h în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h, după cum a anunţat, miercuri, un comunicat al Poliţiei Bihor.

"Conducători auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionaţi contravenţional cu 9 - 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile", arată informarea.

În total, în perioada 11-15 august, poliţiştii rutieri din Bihor au sancţionat 425 de participanţi la trafic, au constatat 25 de infracţiuni, 26 de tamponări, iar 56 de permise de conducere reţinute pentru diverse abateri.

195 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 63 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 15 sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, opt pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost sancţionate 10 depăşiri neregulamentare, iar 134 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Valoarea amenzilor împărţite printre şoferii indisciplinaţi se ridică la 189.505 lei.