O tânără în vârstă de 27 ani din oraşul Aleşd s-a ales cu dosar penal, miercuri, după ce poliţiştii de ordine publică au prins-o în trafic, pe strada Nufărului din Oradea, beată la volanul unui autoturism Volkswagen cu care se îndrepta spre Băile Felix.

„După efectuarea testului, conducătoarea autoturismului a fost găsită cu o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu. 

Şoferiţa a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și i-a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat 99 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 38.530 de lei şoferilor indisciplinaţi găsiţi pe şoselele din judeţ. 

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare.

71 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 8 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, iar 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.