Un bărbat în vârstă de 34 ani din Oradea a fost arestat preventiv marţi, pentru 30 de zile, după ce, cu o zi mai devreme, a atacat o tânără în centrul municipiului şi i-a smuls telefonul mobil, cu care apoi a fugit. Tâlharul, Ioan Şerban, a fost prins la scurt timp de la atac.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, incidentul s-a produs luni dimineaţă, cu puţin înainte de ora 8, pe strada Piața 1 Decembrie din Oradea. 

"În jurul orei 07.50, în timp ce se afla pe trotuar, pe strada Piața 1 Decembrie din Oradea, bărbatul ar fi deposedat-o pe o tânără de 21 de ani, din Toboliu, de un telefon mobil, în valoare de 1.000 de lei, pe care i l-ar fi smuls din mână și apoi ar fi fugit", se precizează în informare.

Incidentul a fost surprins de un trecător care a sunat la 112, iar tâlharul a fost prins în scurt timp de polițiștii de ordine publică, în apropierea locului faptei, telefonul mobil furat fiind recuperat şi returnat proprietarei. 

Conform informării, în urma atacului, victima a scăpat cu leziuni uşoare, pentru vindecarea cărora are nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale.

Cert e că luni, bărbatul a fost reţinut de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, pentru 24 de ore, sub acuza de tâlhărie, iar marţi el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru audieri.

În urma interogatoriului, procurorul care supraveghează ancheta a decis să ceară arestarea bărbatului, solicitare care a fost admisă, în aceeaşi zi, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea. 

Tâlharul mai poate contesta măsura la Tribunalul Bihor.