Pasionaţii de artă sunt invitaţi vineri, 8 martie, la vernisajul expoziţiei de fotografie "Autoportret în palimpsest", a unei studente americance care studiază la Universitatea din Oradea. Evenimentul va avea loc de la ora 16:00, la secţia Muzeul Oraşului Oradea, situată în Cetate.

Laura Drăghiciu este studentă la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea, specializarea Arte Plastice–Pictură, iar fotografiile expuse reprezintă o serie de autoportrete care reflectă trăiri şi emoţii personale.

Pasionată de pictură, fotografie şi noile medii din arta contemporană, tânăra s-a născut în Statele Unite ale Americii, face parte din comunitatea românilor de pretutindeni şi recent a emigrat în România, ţara de unde i se trag rădăcinile.

"Lucrările din expoziţia de faţă se prezintă ca fiind nişte autoportrete îmbrăcate în elemente plastice care se comportă ca nişte matrice, filtre. Acestea din urmă par a fi preluate din natură sau din alte scenarii, astfel suntem puşi în faţa unei imagini noi pe care artista şi-o apropriază. Se poate spune că aceste montaje de elemente fotografice primesc însuşirile unor trăiri sau emoţii ale studentei. Elementele introduse şi filtrate în aceste compoziţii primesc astfel noi însuşiri, acestea pot funcţiona ca elemente/obiecte descifrabile sau completări artificiale ale compoziţiilor astfel concepute", este descrisă expoziţia într-un comunicat al Muzeului Ţării Crişurilor. 

Expoziţia "Autoportret în palimpsest" este curatoriată de dr. Constantin Costea şi va fi deschisă publicului în perioada 8-31 martie 2024. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!