Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, miercuri, că poliţiştii de frontieră din Borş au început urmărirea penală împotriva unei tinere de 16 ani din Ungaria care a încercat să iasă din România cu paşaportul unei românce de 35 de ani, cea din urmă fiind anchetată pentru complicitate.

"În data de 31 octombrie, în jurul orei 12, la Punctul de trecere a frontierei Borş s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o persoană de sex feminin care la controlul de frontieră a prezentat un paşaport românesc. În urma controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul aparţine unei persoane mai în vârstă, fapt pentru care tânăra a fost invitată la sediul sectorului pentru verificări", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că tânăra, în vârstă de 16 ani, este cetăţean ungar care a intrat în ţară legal la începutul lunii septembrie însă şi-a pierdut documentul de călătorie şi, deoarece trebuia să se întoarcă acasă, a apelat la sora prietenului ei, în vârstă de 35 ani, care i-a dat paşaportul personal pentru a-l prezenta la trecerea frontierei.

"Având în vedere cele constatate, tinerei i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat", a explicat comisarul şef Lazăr.

Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal şi pe numele româncei care i-a împrumutat tinerei paşaportul, pentru complicitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, dosarul celor două femei a fost înaintat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, spre soluţionare.