Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a anunţat, luni, începerea urmăririi penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unei tinere de 27 de ani din comuna Diosig pentru omor calificat.

Nagy Melinda Tunde este acuzată că, duminică seară, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii cu un vecin de 60 ani, l-a atacat cu un cuţit şi l-a înjunghiat în zona toraco-abdominală, provocându-i decesul.

"Cei doi s-au certat în locuinţa învinuitei. Victima a plecat acasă, a luat o rangă şi s-a întors, lovind de mai multe ori poarta. Tânăra a ieşit cu un cuţit şi, în momentul în care victima a lovit-o şi pe ea, l-a înjunghiat", a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Luni dimineaţă, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore, şi prezentată unei comisii medicale pentru evaluare psihiatrică, mai ales că, din cercetările de până acum, a mai avut ieşiri violete.

"În funcţie de concluziile medicilor de specialitate, faţă de învinuită se va lua măsura internării medicale sau va fi prezentată la Tribunalul Bihor în vederea emiterii de către magistraţi a unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile", a declarat procurorul Vasile Popa.

Potrivit acestuia, ancheta este în fază incipientă şi nu se exclude deocamdată varianta ca tânăra să fi fost în legitimă apărare, mai ales că bărbatul a atacat-o în locuinţa proprie.

"Există un martor care a văzut ce s-a întâmplat şi care urmează să fie audiat, pentru a lămuri circumstanţele în care s-a produs evenimentul", a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.