Bazinul Acoperit Crişul din Oradea a găzduit timp de trei zile, în perioada 19-21 ianuarie, jocurile primului turneu din cadrul Campionatului Naţional de polo pe apă feminin.

La start s-au prezentat patru echipe, Steaua Bucureşti, campioana en-titre, Crişul Oradea, Rapid Bucureşti şi Dinamo. S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare.

În prima rundă, CS Crişul a întâlnit echipa Rapid, acolo unde evoluează în prezent orădeanca Johanna Toth. Giuleştencele s-au impus cu scorul de 18-9, Johanna fiind, de altfel, principala marcatoare, cu cinci goluri. De la Crişul, cele mai multe goluri le-a reuşit Vanesa Tulceanu, 3. Ea a fost urmată de Antonia Vidican şi Brigita Sucigan, cu câte 2 goluri. Celelalte două goluri au fost marcate de Oana Vidican şi Debora Nagy.

În celălalt meci al primei etape, Steaua a învins pe Dinamo, cu 12-5.

În cadrul rundei a II-a, CS Crişul Oradea s-a duelat cu Steaua, dar meciul a fost dominat clar de campioane, bucureştencele impunându-se cu scorul de 20-3. Golurile elevelor antrenorilor Liviu Garofeanu şi Dorin Sava au fost înscrise de Oana Vidican – 2 şi Brigita Sucigan – 1.

Tot în runda a II-a, Rapid a învins pe Dinamo cu 11-9, iar Johanna Toth a fost din nou cea mai eficace, cu 3 reuşite.

În fine, în ultima etapă, formaţia Crişul Oradea a întâlnit echipa Dinamo, pe care a reuşit s-o învingă cu scorul de 8-7. Pe sferturi s-a consemnat: 3-0, 1-1, 2-2 şi 2-4. Brigita Sucigan, cu 3 goluri, a fost din nou cea mai eficace. Pentru orădence au mai înscris însă şi: Vivien Bonca şi Vanesa Tulceanu, câte 2 goluri, dar şi Oana Vidican, un gol.

În fine, în ultimul meci al turneului, Steaua a dispus cu scorul de 10-6 de Rapid şi, astfel, a acumulat punctaj maxim, instalându-se pe primul loc. Şi în acest meci, orădeanca Johanna Toth a fost principala marcatoare pentru giuleştence, cu 2 reuşite la activ.

Pe poziţia a II-a se află Rapid, cu 2 victorii, pe locul III, CS Crişul Oradea, cu un succes, iar pe locul IV, Dinamo, fără nicio victorie.

Campionatul Naţional de polo feminin va mai cuprinde două turnee, care vor avea loc la Bucureşti şi la Alba Iulia.