Baschtbalistele de la CSU CSM Oradea au obţinut o victorie şi au înregistrat un eşec în meciurile pe care le-au disputat în ultimele trei zile pe teren propriu, în cadrul fazei semifinale a campionatului Ligii I, ediţia 2017-2018.

Astfel, dacă sâmbătă orădencele au cedat cu scorul de 49-77, în disputa cu Phoenix Constanţa, luni acestea s-au impus cu 65-30 în jocul cu CSM CSŞ Ploieşti. Ambele partide au avut loc la Arena "Antonio Alexe".

în meciul cu CSM CSŞ Ploieşti, din faza semifinală a Ligii 1 la baschet feminin – ediţia 2017/18. Confruntarea a avut loc luni (16.04), la Arena Antonio Alexe şi s-a încheiat cu scorul de 65-30.

În confruntarea de sâmbătă,  oaspetele s-au impus clar, după ce pe sferturi s-a consemnat: 16-20, 8-19, 13-17 şi 12-19.

În schimb, luni dimineaţă, bihorencele s-au impus la fel de clar în partida cu echipa prahoveană, scorul de 65-30 reliefând cât se poate de bine diferenţa de valoare dintre cele două combatante.

Jocul a fost controlat de formaţia gazdă în pofida unui început de meci echilibrat. Scorul la prima pauză a fost de 12-10 pentru CSU CSM, dar, apoi, apărarea în pressing pe tot terenul a dat roade şi a desprins-o pe formaţia bihoreană decisiv în cadrul celui de-al doilea sfert. Astfel, la pauza mare scorul a fost 41-17.

În sfertul III, ecartul a trecut şi de 30 de lungimi, scor 57-24 la ultima pauză.

În ultimul act situaţia a fost ceva mai echilibrată, dar şi aceste ece minute au fost adjudecate de gazde, la limită, cu un coş marcat în ultima secundă, de Ciortan.

În partida cu ploieştencele, Gavra şi Mobley au marcat câte 11 puncte fiecare, Dorsett a adăugat 10, Ciortan a înscris 8 puncte, Croitoru a marcat 7, Kokovay a terminat cu 6, Chiş şi Mititelu au avut câte 5, iar Kozma a încheiat cu 2 puncte.

De la oaspete s-au remarcat Stănică, autoare a 13 puncte, Dumitru şi Dinu, cu 6, respectiv 5 puncte marcate.

După aceste partide, CSU CSM Oradea a ajuns la un bilanţ de 9 victorii şi 4 înfrângeri şi se situează pe locul al III-lea în clasamentul fazei semifinale a campionatului Ligii I.

Bihorencele mai au de disputat un meci în această fază a competiţiei, cu CSM Târgovişte. Acesta va avea loc tot la Oradea.