Piaţa Unirii le face constructorilor surpriză după surpriză. Lucrările de reabilitare a infrastructurii în pregătirea pavării pieţei din faţa Primăriei au scos luni dimineaţă la iveală mai multe fragmente de ceramică şi oase. Materialul a fost descoperit la o adâncime de aproximativ doi metri.

"S-au găsit circa 20 de fragmente de ceramică, bucăţi de cărămidă într-o stare compromisă şi câteva oase. Arheologii au preluat piesele găsite şi vor face săpături suplimentare pentru a identifica provenienţa acestora", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Arheologul Florin Sfrengeu care asigură serviciile de supraveghere arheologică a şantierului a spus că săpăturile se vor face în cel mai scurt timp pentru a nu afecta lucrările. "Marţi vom face săpături aprofundate pentru a afla mai multe. S-ar putea să fi descoperit inclusiv un cuptor, dar deocamdată nu am găsit nicăieri urme de cenuşă", a spus specialistul.

Săpăturile din Piaţa Unirii au scos la iveală în ultimele luni de la fântâni abandonate, la rămăşiţe omeneşti. Lucrările, în valoare de 18,9 milioane lei, vor trebui încheiate până la sfârşitul anului şi sunt realizate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti, Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener.