BIHOREANUL scoate la lumină, în articolul apărut în ediţia de luni, detalii şocante nu doar cu privire la destinul Daliei Duca, tânăra de 24 de ani ucisă miercurea trecută, dar şi despre deficienţe flagrante din ancheta declanşată pentru prinderea criminalului Adrian Hladii.

În vreme ce au ignorat ore în şir solicitările presei cu privire la informaţii legate de atacurile cu armă şi măsurile luate pentru prinderea autorului, anchetatorii s-au dovedit "generoşi" în a distribui în spaţiul public imagini explicite cu fata ucisă, deşi acest lucru este sancţionat de lege.

Pe internet au început să circule, încă de miercuri seară, fotografii explicite cu Dalia Duca, întinsă pe jos şi cu chipul schimonosit de împuşcături, realizate de echipa de anchetă la locul unde a fost descoperit cadavrul.

Ele au fost postate, cu inconştienţă, în diferite grupuri, dar au apărut şi pe pagina Facebook a BIHOREANULUI, care a fost nevoit să le şteargă şi să facă apeluri repetate la cititori să înceteze, fiindcă publicarea unor asemenea detalii este ilegală.

Constatând lipsa de reacţie a autorităţilor, BIHOREANUL a cerut, vineri, Parchetului Bihor să spună care sunt circumstanţele în care a avut loc o asemenea "scurgere" de probe din anchetă, cine este responsabil de comiterea ei şi ce măsuri s-au luat pentru identificarea şi sancţionarea vinovatului.

În ciuda gravităţii faptei, prim-procuroarea adjunctă Maria Cotrău a răspuns, în stilul deja caracteristic, că "vom transmite un răspuns corespunzător în termenul prevăzut de art. 7 din Legea nr. 544/2001", termen ce poate merge şi până la 30 de zile.

Din surse proprii, BIHOREANUL a aflat că individul care a trimis imaginile se numeşte Ciprian Bodea, este criminalist în cadrul Poliţiei şi fotograf particular, individ cunoscut cu comportament cinic şi vulgar.

Anumite investigaţii interne au arătat că respectivul a transmis cadrele unor amici care le-au distribuit, mai departe, pe internet. Rămâne de văzut în ce măsură poliţistul va răspunde pentru gestul macabru.

UPDATE:

Luni după-amiază, Pachetul Curţii de Apel Oradea a confirmat, prin intermediul procurorului general Aurel Mascaş, faptul că incidentul semnalat de BIHOREANUL se află în atenţia procurorilor de la Parchetul ierarhic inferior, fără însă a da informaţii suplimentare. "Datele la care faceţi referire sunt conexe unui dosar penal care se află în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unitate căreia îi revine în mod exclusiv sarcina de a gestiona informaţiile de interes public specifice, în conformitate cu prevederile legii", arată adresa trimisă BIHOREANULUI.