Dacă Florin Birta şi-a prezentat la finalul săptămânii trecute echipa cu care candidează la Primăria Oradea, oamenii pe care Ilie Bolojan mizează pentru Consiliul Judeţean Bihor au fost dezvăluiţi, luni, cu ocazia depunerii candidaturilor la Biroul Electoral Judeţean. Al doilea pe lista pentru CJ este actualul viceprimar al Oradiei, Mircea Mălan, urmat de Călin Gal, Ionel Avrigeanu şi Carmen Pantiş. Pe locuri eligibile apar şi Marcela Prada, fost prorector al Universităţii din Oradea, Anca Grama, consilier al primarului Oradiei, şi Julien Mateaş, "racolat" de la ALDE. 

În tandem cu Mălan 

Reprezentanţii PNL Bihor au depus, luni, candidaturile pentru funcţia de primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean, respectiv listele cu candidaţii pentru Consiliul Local Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor. 

"Mulţumesc colegilor care au acceptat să facă parte din echipa de consilieri judeţeni, dar şi celor care au strâns semnături pentru susţinerea candidaturilor. Ne dorim să avem majoritate în Consiliul Judeţean, prin care, în colaborare cu Primăria Oradea, să asigurăm dezvoltarea în continuare a oraşului, dar şi a judeţului nostru", a declarat Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor, candidat la funcţia de preşedinte al CJ. 

Acesta deschide şi lista pentru Consiliul Judeţean, fiind urmat de Mircea Mălan, viceprimarul Oradiei, care în urmă cu patru ani a fost cap de listă pentru PNL şi a fost aproape de a obţine preşedinţia CJ. De pe poziţia a treia din listă candidează Călin Gal, iar de pe a patra Ionel Avrigeanu, ambii reprezentând PNL în Consiliul Judeţean şi în mandatul 2016-2020. Pe poziţia a 5-a apare doctoriţa Carmen Pantiş. 

Unii vechi, alţii noi 

Lista continuă cu Gheorghe Dumitru Neag (poziţia 6), Marcela Prada (poziţia 7) – fost prorector al Universităţii din Oradea, care candidează pentru prima oară, Kiss János (poziţia 8), Dorin-Traian Boca (9), Pavel-Iosif Luca (10), Nicolae Dan Bodea (11), Florian Ciora (12).

Pe poziţia a 13-a a listei apare Anca Grama, consilier al primarului Ilie Bolojan şi responsabil cu comunicarea din partea PNL. Următorii candidaţi sunt Călin Morar (14), Mihai Toderici (15), Julien-Dumitru Mateaş (16), care a deţinut un mandat din partea ALDE în CJ în perioada 2016-2020, Bogdan-Florin Hodişan (17), Constantin Neniu (18), Teodor-Ioan Suciu (19) şi Petru Mlendea-Căluş (20).

Lista PNL pentru Bihor continuă cu Lucian Popuş, Emil-Dorin Plaştin, Ancuţa Florina Şchiop, Romulus-Sorin Motoca, Ionel-Ovidiu Mureşan, Iulius-Radu Timar, Ovidiu-Alexandru Cseh, Emil Şandor, Dafina-Melania Porge, Monica-Elena Baicu, Ioan Giarca, Raul-Daniel Popa, Marinela-Giorgia Serte, Alexandru Bundaş, Alexandru-Teodor Cormoş, George Burtă, Cristian Ştef, Horea Mihai Beşte, Olivia-Betyna Bota, Cornel Doble, Ionuţ-Marian Boldan, Bianca-Olimpia Gal şi Bogdan Alin Boroş. 

Lista pentru Oradea 

Tot luni, Florin Birta şi-a depus candidatura pentru Primăria Oradea la Biroul Electoral Municipal. De asemenea, a fost depusă lista de candidaţi PNL pentru locurile de consilieri locali. 

"Obiectivul nostru este acela de a câştiga funcţia de primar al municipiului Oradea şi jumătate plus unu din mandatele Consiliului Local, pentru a continua direcţia bună pe care Oradea a avut-o în aceşti ani şi pentru a dezvolta noi proiecte menite să crească calitatea vieţii locuitorilor din Oradea. O parte din actualii consilieri locali se regăsesc şi pe lista de consilieri pentru viitorul mandat, dar avem şi oameni noi, cu experienţă în domeniile lor de activitate, care aduc un plus de valoare echipei noastre", a declarat Florin Birta, preşedintele PNL Oradea. 

Candidatul PNL la Primărie şi-a prezentat deja echipa la finalul săptămânii trecute, la Cetate. A doua pe listă, după Birta, este Camelia Mariana Dulca, economist, urmată de Aurel Căuş, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea. 

Lista continuă cu Marcel-Daniel Dragoş, Olivia Ligia Burtă, Grigore Morar, Antonia Monica Nica, Teofil-Laviniu Filimon, Arina Moş, Adrian Duşe, Ioan Lezeu, Florin-Liviu Marinău, Nicolae-Andrei Crăciun, Camelia Buhaş, Ionel-Marius Zdrinca, Laurenţiu Chiana, Ioan-Alexandru Tirla, Daniel Negrean, Călin Iulian Barabaş şi Ioan Tau. Lista continuă de la poziţia 21 cu Nicolae Nica, Flavius Calapod, Anca-Magdalena Popescu, Ioana Pop-Coman, Mariana Bejuşcă, Daniela-Mihaela Fulop, Gheorghe Traian Măduţa, Florin Copil, Radu-Alexandru Panea, Tiberiu-Robert Judea, Laurenţiu-Liviu Danşa, George Mihai Ştef, lista fiind închisă, de pe un loc neeligibil, de actualul primar Ilie Bolojan.