În Oradea, ca-n codru! Consilierul local Kecse Gabriella (UDMR) a cerut Primăriei, joi, în încheierea şedinţie deliberativului local, să apere orădenii care locuiesc în cartierul Podgoria de mistreţi.

"În cartierul Podgoria oamenii sunt deranjaţi de mistreţi. Au depus nenumărate plângeri la Primărie şi, nu că nu s-a rezolvat problema, dar nici măcar nu au primit răspuns!", a spus Kecse.

UDMR-ista a spus că locuitorilor străzii Calea Adevărului se tem pentru siguranţa lor. "Am avut săptămânile trecute o întâlnire cu locuitorii din zonă şi foarte mulţi s-au plâns de mistreţi. Oamenilor le e frică să îşi lase copiii singuri în curtea casei ca să nu păţească ceva", a declarat udemerista.

Kecse a arătat că locuitorii zonei au postat inclusiv pe reţelele de socializare fotografii cu mistreţi care traversează strada în fugă printre maşini.

Consilierii locali s-au arătat miraţi de problema ridicată de consilierul UDMR, însă fără să intervină.

În schimb, viceprimarul Florin Birta a promis că municipalitatea va face demersuri pentru rezolvarea problemei. "În cel mai scurt timp vom încheia contract cu Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor pentru a rezolva această problemă", a spus Birta.

De altfel, în urmă cu doi ani Consiliul Local a mai aprobat desfăşurarea unor acţiuni de vânătoare pe teritoriul oraşului pentru împuşcarea a opt mistreţi aciuiați pe dealurile Oradiei, în cartierul Podgoria şi în vecinătatea Uzinei de apă.

La acea dată locuitorii străzilor Soarelui şi Louis Pasteur s-au plâns municipalităţii că sălbăticiunile s-au înmulţit peste măsură şi au distrus livezile şi grădinile şi au intrat în curţi spre disperarea localnicilor.