Primăria a decis să bage 110.000 euro într-un sistem performant de monitorizare cu camere de luat vederi. Partener şi utilizator al sistemului va fi Poliţia Bihor, iar beneficiari aproape toţi orădenii. Mai puţini infractorii. În plus, 17 maşini ale Poliţiei Locale şi Municipale vor fi dotate cu sisteme de înregistrare audio-video, chestie care-i va mânia deopotrivă pe beţivii prinşi la volan şi pe poliţiştii rutieri, a căror marjă de negociere scade simţitor.

Vestea este bună pentru oamenii normali, dar sigur că va supăra băieţii cu mână grea care sparg coşuri de gunoi, rup bănci sau dau spargeri prin ABC-uri. Deja au sărit cu gura apărătorii dreptului la intimitate, care spun că am devenit un oraş poliţienesc. Păi cei care s-au săturat de Oradea n-au decât să meargă la Londra, una din capitalele marilor democraţii. Acolo sunt peste un milion de camere, şi încă din acelea deştepte, cu recunoaştere facială, nu 250 de bucăţi, cum avem noi.

Cei care vor să-şi păstreze dreptul la intimitate şi la imagine publică să facă bine să nu se bată pe străzi sau să nu fure. Altfel, de initimitatea lor de infractori se va alege praful şi e foarte bine aşa. Deja sistemul a făcut o primă victimă. Un violator recidivist, intrat în călduri taman pe Podul Intelectualilor, a fost prins, cu ajutorul camerelor de luat vederi, în câteva ore şi depus la mititica. Acolo, mă tem că va avea parte din belşug de violuri. Dar ca victimă...

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Violator în serie: Condamnat pentru 3 violuri şi două tentative, un obsedat sexual a atacat din nou!"