Ocoliţi giraţia de la ieşirea spre Arad! Circulaţia prin sensul giratoriu de la intersecţia cu DN 79 se desfăşoară cu greutate. Sâmbătă dimineaţă, pe sensul de ieşire din oraş ambuteiajele se întindeau uneori până în apropierea Pârâului Peţa, iar spre Nojorid până spre sensul giratoriu de la Era Park.

Traficul auto este îngreunat din cauză că în jurul orei 10, la montarea celei de a doua grinzi pe cea de a patra deschidere a pasajului, situată spre hypermarketul Auchan, blocul de beton armat, greu de 27 de tone, s-a prăbuşit pe carosabil şi s-a rupt în trei bucăţi. Accidentul nu s-a soldat cu victime.

"Nu s-au înregistrat victime întrucât circulaţia era închisă sub pod încă de la ora 8 dimineaţa, iar muncitorii stăteau la distanţă în timpul manevrelor", a declarat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

No comment!

Operaţiunile de montare a grinzii au fost îngreunate de ploaia măruntă de toamnă, dar cauzele care au dus la prăbuşirea grinzii sunt încă în cercetare. O expertiză ulterioară va urma să stabilească dacă blocul de beton armat s-a prăbuşit dintr-o eroare de manipulare sau din cauza unui viciu de construcţie.

"Vom da un comunicat de presă în zilele următoare", a fost tot ceea ce au declarat reprezentanţii constructorului.

Lucrările continuă

Potrivit viceprimarului Mircea Mălan, care s-a şi prezentat la locul accidentului, lucrările de montare a grinzilor peste deschiderea a patra vor continua în cursul serii, după degajarea carosabilului. "Lucrările vor fi reluate de îndată ce grinda ruptă va fi îndepărtată. Circulaţia rutieră pe sensul de intrare în Oradea va rămâne în continuare restricţionată la o singură bandă până în cursul serii", a spus viceprimarul.

Pe durata descărcării şi montării grinzilor traficul rutier pe sensul de intrare în oraş va fi deviat prin giraţia de la cimitirul Rulikowski. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, grinda va fi înlocuită pe cheltuiala constructorului.

Finalizare în decembrie

Construirea pasajului peste DN 79 a fost atribuită prin licitaţie firmei Tehnodomus pentru suma de 25,5 milioane lei şi va trebui finalizată până la 15 decembrie 2015. Din această sumă, contribuţia finanţatorului european se ridică la 16,5 milioane lei, iar alocările de la bugetul de stat sunt de 3,6 milioane lei. Diferenţa de 5,3 milioane lei este reprezentată de contribuţia bugetului local.

Pasajul suprateran va avea o lungime de 226,30 metri şi o lăţime totală de 19,38 metri. Construcţia, cu o lăţime a părţii carosabile de 14 metri, a fost proiectată cu 9 deschideri şi va avea câte două benzi pe fiecare sens de mers.