Şoferi, ocoliţi podul Decebal! Primăria a demarat săptămâna trecută lucrări de reabilitare şi modernizare a intersecţiei bulevardului Decebal cu strada Apostul Andrei, fapt pentru care prin zonă se circulă cu dificultate. La ore de vârf cozile de maşini de întind pe zeci de metri.

"Se lucrează zi lumină la frezarea şi modernizarea covorului asfaltic. Lucrările se impuneau pentru că aici nu s-a mai lucrat de zece ani. Săptămâna aceasta sperăm să finalizăm, ca să se poată circula din nou fără probleme prin zonă", a declarat luni Leontin Pătcaş, consilier în cadrul Compartimentului Drumuri şi Poduri din Primărie.

O bandă nouă pentru podul Dacia

Reabilitarea carosabilului din bulevardul Decebal este doar una dintre lucrările derulate în paralel de Primărie. Pe 15 mai, Drumuri Orăşeneşti a început amenajarea unei benzi suplimentare la ieşirea de pe podul Dacia spre Bazinul Olimpic.

Trotuarul a fost îngustat, au fost demontate şi remontate bordurile, s-a spart betonul şi s-a turnat balast stabilizat, binder şi strat de uzură. Banda suplimentară va ajuta şoferii să poată vira mai uşor la stânga înspre strada Berthelot, sens în care au fost îngustate trotuarele pe ambele sensuri.

Pistă de biciclete la Podul Intelectualilor

La fel, în zona podului Intelectualilor, firma Selina lucrează la amenajarea unei piste biciclete, care va face legătura între pasarela hobanată, respectiv malul stâng al Crişului şi Parcul 1 Decembrie, cu trecere peste şosea şi liniile de tramvai.

În acest sens au fost desfiinţate locurile de parcare de pe trotuar, au fost demontaţi stâlpişorii, s-au executat săpături, au fost remontate bordurile, s-a turnat balast stabilizat, binder şi strat de uzură. Ca urmare a desfiinţării locurilor de parcare, trotuarul reparat va fi folosit pentru pietoni şi va fi marcată pista de biciclete. Pe lungimea carosabilului se vor crea aproximativ 10 locuri de parcare.

Parcul Salca, ultimele amenajări!

Pe de altă parte, în cartierul Nufărul, Constructorul Sălard şi Gardener fac ultimele lucrări de amenajare a Parcului Salca din faţa Lotus Center, noua zonă verde a oraşului urmând să fie dată în funcţiune la începutul lunii iunie.

Beneficiind de o investiţie de 1,9 milioane lei, parcul va avea spaţii verzi arbori, arbuşti, plante perene, plante de apă, un labirint, un lac cu ponton şi un pasaj de trecere, spaţii recreativ-educative şi alei asfaltate.

Mobilierul urban va conţine de la bănci, coşuri de gunoi şi panouri informative, până la fântâni cu apă de băut, pergole, foişor, toalete ecologice. Parcul va fi încadrat cu gard viu şi va avea o zonă împrejmuită pentru câini.