Arbitrul asistent orădean Octavian Şovre a fost desemnat să oficieze din nou la un joc internaţional. De această dată, bihoreanul va face parte din brigada românească de arbitri care va oficia la jocul din Liga Campionilor de miercuri din Scoţia, dintre Celtic Glasgow şi echipa kazahă Astana.

Partida este programată de la ora 21.45, în manşa I din play-off-ul celei mai prestigioase competiţii europene intercluburi.

Şovre a fost desemnat la acest joc asistent 1, în timp ce la centru va arbitra arădeanul Ovidiu Haţegan, în timp ce celălalt asistent va fi Sebastian Gheorghe. De asemenea, arbitrii adiţionali au fost desemnaţi Istvan Kovacs şi Sebastian Colţescu, iar arbitru de rezervă, Radu Ghinguleac.

De menţionat că Celtic şi Astana s-au întâlnit şi-n sezonul trecut în Liga Campionilor, însă în turul trei preliminar. Scoţienii s-au calificat atunci cu scorul de 3-2 la general.

În actuala stagiune, pentru calificarea în play-off, Celtic a eliminat-o pe Roseborg, iar Astana pe Legia Varşovia.

În ceea ce priveşte partida pe care vicecampioana României, FCSB, o va susţine marţi seară, de la aceeaşi oră, 21.45, pe Stadionul Jose Alvalade din Lisabona, din manşa I a play-off-ului Ligii Campionilor, cu Sporting din localitate, aceasta va fi arbitrată la centru de neamţul Felix Brych. La cele două tuşe vor fi alţi doi germani, Mark Borsch şi Stefan Lupp, iar Christian Gittelmann va fi al patrulea oficial.

Centralul Brych are 42 de ani, este avocat şi are ecuson FIFA din 2007, fiind unul dintre cei mai bine cotaţi arbitri din Europa. Acesta a arbitrat finala UEFA Champions League, Juventus - Real Madrid 1-4.

Brych a fost însă la centru, în 2014, la turul Steaua - Ludogoreţ, 1-0, din play-off-ul UEFA Champions Legaue.