Arbitrul orădean Octavian Şovre va oficia din nou, în această săptămână, la un joc din Liga Campionilor Europeni.

De această dată arbitrul asistent numărul 1 din România a fost delegat la partida din Ucraina, din cadrul Grupei B a celei mai prestigioase competiţii continentale intercluburi, dintre Şahtior Doneţk şi Real Madrid. Meciul este programat marţi seară, cu începere de la ora 19:55, şi va conta pentru etapa a 5-a a grupei.

Şovre face parte din brigada românească de arbitri condusă de centralul arădean Ovidiu Haţegan şi din care mai face parte asistentul sucevean Sebastian Gheorghe.

Cel de-al patrulea oficial va fi de această dată craioveanul Sebastian Colţescu, în timp ce arbitru VAR a fost delegat polonezul Pawel Gil, iar asistent VAR conaţionalul său Marcin Borkowski.

Cu acest prilej, arbitrul orădean Octavian Şovre a stabilit un nou record, împreună cu centralul Ovidiu Haţegan, care va consemna, astfel, cea de-a cincea partidă consecutivă condusă în acest sezon al UEFA Champions League. În acest fel, centralul arădean devine singurul arbitru din lume care reuşeşte această performanţă.

Meciurile anterioare pe care le-a condus la centru arădeanul Ovidiu Haţegan, împreună cu brigada din care face parte şi Octavian Şovre, în grupele UEFA Champions League au fost: Dinamo Kiev - Juventus, scor 0-2, Atletico Madrid - Salzburg 3-2, Atalanta - Liverpool 0-5 şi Manchester United - Istanbul Basaksehir 4-1.

Brigada românească de arbitri este una dintre cele mai apreciate în prezent la nivel continental, Ovidiu Haţegan fiind recent şi protagonistul celui de-al doilea episod din documentarul pe care UEFA l-a lansat pe piaţă, dedicat arbitrilor din Champions League. Astfel, "Man in the middle", episodul 2, i-a fost dedicat lui Haţegan. Mai exact, este vorba despre meciul Germania – Olanda, încheiat cu scorul de 2-2, meci care a contat pentru Grupa 1 din Liga Naţiunilor, în noiembrie 2018.

Pentru Haţegan a fost atunci, probabil, cel mai greu moment din cariera sa. La pauza partidei a aflat că mama sa, care era internată, fiind grav bolnavă, a decedat. Cu toate acestea, arbitrul român a dat dovadă de profesionalism exemplar şi nu a cerut să fie schimbat. Din contră, a condus mai departe întâlnirea şi s-a achitat exemplar de sarcini.

Meciul Şahtior Doneţk - Real Madrid, de marţi, 1 decembrie, de la ora 19:55, va putea fi vizionat în România, în transmisiunea în direct a celor de la Digi Sport 1.