Arbitrul orădean Octavian Şovre va rata participarea la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia de anul viitor, după ce centralul din brigada internaţională din care face parte, Ovidiu Haţegan, a greşit grav la meciul Irlanda de Nord - Elveţia (0-1), din barajul pentru calificare. Acesta a făcut "cadou" elveţienilor un penalty, din care aceştia au marcat, iar cu acel gol au obţinut promovare.

După meci, Haţegan a fost îndelung contestat de presa din Irlanda de Nord, iar sancţiunile nu au întârziat să apară. La sfârşitul săptămânii trecute, când s-au stabilit arbitrii care vor participa la un seminar legat de turneul final din Rusia, arădeanul a aflat că nu se află pe listă.

De menţionat că la precedenta întâlnire cu arbitrii care aveau şanse mari de a ajunge la Mondiale, în aprilie, acesta a fost prezent alături de alţi 60 de "centrali".

În acest fel, este clar că abitrul român nu va face parte din corpul de arbitri care vor oficia la jocurile turneului final de anul viitor, putând fi coptat însă între arbitri care se vor ocupa de proba video pentru acest eveniment.

Astfel, cu Octavian Şovre face parte din brigada condusă de Haţegan, implict şi el va rata Mondialul, dezamăgirea acestuia fiind aceea că un turneu final al unei Cupe Mondiale este singura competiţie care îi lispeşte din palmares.

Conform Mediafax, "conducerea federaţiei nord-irlandeze nu exclude posibilitatea să ceară compensaţii financiare de la forul fotbalistic mondial pentru ceea ce IFA, dar şi numeroşi jurnalişti şi suporteri consideră că a fost o gravă eroare comisă de Haţegan. Nord-irlandezii amintesc că Federaţia irlandeză de fotbal a primit 5 milioane de euro după ce Irlanda a ratat calificarea la Cupa Mondială 2010 din cauza henţului comis de francezul Thierry Henry".