În acest sfârşit de săptămână se reiau meciurile oficiale de fotbal din România. Prima etapă din play-off-ul Ligii I de la reluare aduce şi derby-ul de la Cluj dintre primele două clasate, CFR şi FCSB.

La acest duel, care poate limpezi sau, dimpotrivă, învolbura apele în fruntea clasamentului, a fost desemnat să oficieze şi arbitrul orădean Octavian Şovre. Astfel, Comisia Centrala a Arbitrilor a decis ca brigada considerată numărul 1 în România în acest moment, care-l are ca arbitru de centru pe arădeanul Ovidiu Haţegan, respectiv ca asistenţi pe Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, să arbitreze derby-ul care poate decide în bună măsură titlul în acest sezon.

Delegarea brigăzii condusă de Haţegan şi din care face parte şi Şovre a stârnit însă mai multe reacţii şi controverse, presa centrală de specialitate remarcând faptul că bucureşteanul Radu Petrescu, cel care a fost delegat în luna martie, atunci când în mod normal trebuia să aibă loc duelul, ar fi îndreptăţit să conducă şi de această dată jocul. Cum însă campionatul a fost întrerupt de pandemia de coronavirus, acum cel mai bun arbitru român a fost delegat să conducă meciul la centru.

De menţionat că Ovidiu Hategan a arbitrat şi meciul tur din sezonul regulat dintre FCSB şi CFR Cluj de pe Arena Nationala, încheiat 0-0.

Derby-ul etapei post-pandemie CFR Cluj - FCSB, se joacă duminica seară, de la ora 20, fără spectatori, iar arbitrul de rezervă va fi un alt orădean, Florin Mihai Marcu.