Arbitrul orădean Octavian Şovre mai bifează un moment important în carieră, joi, când va face parte din brigada delegată de UEFA la meciul din semifinalele Ligii Europa dintre Chelsea Londra şi Eintracht Frankfurt.

Şovre a fost desemnat să fie arbitrul asistent 1 la brigada ce va fi condusă la centru de arădeanul Ovidiu Haţegan. Din brigadă vor mai face parte: suceveanul Sebastian Gheorghe - arbitru asistent 2, bucureşteanul Radu Petrescu şi craioveanul Sebastian Colţescu - arbitri adiţionali. De asemenea, arbitru de rezervă a fost desemnat Radu Ghinguleac din Bucureşti. Celălalt oficial este cehul Pavel Kralovec, iar observatori din partea UEFA au fost desemnaţi Alain Hammer din Luxemburg şi Harry Been din Olanda.

Partida din returul semifinalelor Europa League de la Londra va avea loc de la ora 22, pe stadionul "Stamford Bridge", fiind transmisă în direct de Digi Sport 1, Look Sport şi Telekom Sport.

De menţionat că în tur, în jocul disputat în Germania, scorul a fost egal 1-1.

Pentru Octavian Şovre acest meci va fi cel de-al zecelea din actualul sezon al cupelor europene. Pentru el şi brigada din România, însă, jocul de joi seară va reprezenta şi cea de-a doua semifinală de Europe League arbitrată, după cea din urmă cu doi ani, dintre  Manchester United şi Celta Vigo, când meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar englezii s-au calificat în finală.