Un complet al Tribunalului Bihor judecă, vineri, cererea de arestare pentru 29 de zile formulată de către procurorii DNA Oradea pe numele fostului subprefect Silviu Odobasianu şi a omului de afaceri Ciprian Berindea, administrator al firmei Top Construct Grup.

Cei doi au fost reţinuţi, cu o zi mai devreme şi sunt acuzaţi de o pagubă de aproape 2 milioane de lei adusă bugetului de stat şi municipiului Beiuş pe vremea când Odobasianu era primar al municipiului.

Adus în cătuşe la Tribunalul Bihor, Odobasianu şi-a susţinut nevinovăţia în faţa ziariştilor: "Legea va demonstra adevărul şi că nu sunt vinovat", a spus PSD-istul înainte de a intra în sala de judecată.

Ciprian Berindea s-a ferit de ziarişti şi a refuzat să facă vreo declaraţie. Avocatul acestuia, Răzvan Doseanu, a precizat, însă, că omul de afaceri nu recunoaşte faptele care îi sunt imputate. "Clientul meu se declară nevinovat", a spus Doseanu.

Procesul celor doi are loc în şedinţă secretă, în sala de judecată având acces doar avocaţii lor.

Detalii despre acuzaţiile care li se aduc celor doi, în articolul: Fostul subprefect PSD Nicu Odobasianu, reţinut de DNA