Începând de vineri, 6 decembrie, şi până cu două zile înaintea Crăciunului, pe 22 decembrie, pe Corso va fi amplasată o căsuţă din lemn (în apropierea grupului statuar ce-i înfăţişează pe cei patru poeţi maghiari), unde, între orele 12 - 22, membrii cluburilor Rotaract şi Interact vor servi în fiecare zi trecătorii cu vin fiert şi ceai, gustări tradiţionale şi diverse obiecte pe care aceştia să le dăruiască de sărbători celor dragi.

Acţiunea are un scop caritabil, făcând parte din campania "O cană de fericire", iar încasările din vânzarea de ceai şi vin fiert, dar şi din donaţii, vor fi oferite în sprijinul copiilor nevăzători de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Cristal din Oradea.

"Ne-am îndreptat atenţia spre nevoile copiilor nevăzători din acest centru, astfel încât fondurile strânse să fie folosite pentru a achiziţiona obiectele necesare pentru ca aceştia să îşi poată continua educaţia. Cei opt copii cu deficienţe de vedere care învaţă la Centrul Cristal provin din familii cu posibilităţi financiare restrânse şi au nevoi speciale în ceea ce priveşte procesul de educaţie. Pentru ei vom achiziţiona o maşină de scris Braille, cubaritm (care îi ajută în învăţarea matematicii), truse speciale de geometrie, table magnetice, cărţi speciale cu poveşti, şi altele, inclusiv pachete cu cadouri de Crăciun", spune una dintre voluntarele Rotaract, Teodora Popa.

De asemenea, membrii Rotaract şi Interact vor ca banii obţinuţi din vânzarea obiectelor decorative la căsuţa "O cană de fericire" să fie oferiţi Centrului de zi Iedera, unde sunt îngrijiţi copii cu sindrom Down, iar încasările din vânzarea de tablouri pentru copiii cu autism.