Citând Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Consiliul Judeţean Bihor a anunţat printr-un comunicat de presă că în baza informaţiilor finale privind implementarea Programului Operaţional Regional 2007-2013, Regiunea Nord-Vest conduce în clasamentul regiunilor de dezvoltare din Romania, cu un nivel de absorbţie de 90% din fondurile alocate de Comisia Europeană prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Astfel, suma totală alocată Regiunii Nord-Vest prin Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 451,80 milioane euro, din care fondurile efectiv plătite către beneficiari a fost de 406,75 milioane euro, reprezentând 90,03% din totalul disponibil.

Programul Operaţional Regional 2007-2013 a pus la dispoziţia Transilvaniei de Nord finanţări pentru regenerare urbană, infrastructură de transport, infrastructură socială, dezvoltarea mediului economic, patrimoniu cultural şi turism.

De asemenea, judeţul Bihor a fost lider între cele şase judeţe din Nord-Vestul României (Cluj, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa, Maramureş, Bihor), cu o sumă atrasă în valoare de 109 milioane euro. Mai mult, Bihorul s-a clasat pe primul loc şi la nivelul ţării, iar Consiliul Judeţean pe locul 4 în România.